Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ψήφισμα αλληλεγγύης στη 12χρονη ανήλικη-θύμα παιδοβιασμού και την οικογένειά της

Στις 8 Ιανουαρίου ξεκίνησε η δίκη των κατηγορούμενων για την υπόθεση των παιδοβιασμών σε βάρος της 12χρονης ανήλικης στoν Κολωνό. Η υπόθεση ήρθε στο φως κατόπιν των καταγγελιών της μητέρας του παιδιού και η εξέλιξή της αποκάλυψε την οργάνωση μιας φρικτής καλοσχεδιασμένης επιχείρησης εκβιασμού, βιασμών και μαστροπείας εκ μέρους γνωστού επιχειρηματία της περιοχής «υπεράνω υποψίας» μαγαζάτορα, με πλούσιο κύκλο πολιτικών γνωριμιών στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος εξέδιδε το ανήλικο κορίτσι μέσω διαδικτυακής σελίδας αλλά και σε οίκο ανοχής.

Στη δίκη βρίσκονται κατηγορούμενα 25 άτομα μεταξύ των οποίων και η καταγγέλλουσα μητέρα, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη πάνω από ένα χρόνο, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία με την κατηγορία της μαστροπείας και της πορνογραφίας ανηλίκου. Η προφυλάκιση της μητέρας λίγο μετά την καταγγελία δημιούργησε σοβαρή δυσπιστία για τον τρόπο αντιμετώπισης της υπόθεσης κι επιβάρυνε σημαντικά το 12χρονο κορίτσι και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Επειδή θεωρούμε επιτακτικό καθήκον της κοινωνίας να στέκεται ενεργά στο πλευρό των ανήλικων θυμάτων παιδοβιασμών και κακοποίησης.

Επειδή η κρατική διαχείριση της υπόθεσης και η στάση απέναντι στην οικογένεια της ανήλικης κάθε άλλο παρά μας καθησυχάζει.

Επειδή πιστεύουμε ότι η συλλογική δράση και επαγρύπνηση είναι προϋπόθεση για να μην αποσιωπηθούν σοβαρές πλευρές της υπόθεσης και να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και δράσεις των τοπικών φορέων που στέκονται στο πλευρό της 12χρονης και της οικογένειάς της:

  • Καµία ανοχή στα κυκλώµατα παιδοβιαστών και trafficking, καμία συγκάλυψη από κράτος και ΜΜΕ
  • Άµεση στήριξη της 12χρονης και της οικογένειας της από το κράτος και δηµοτικούς φορείς
  • Αλληλεγγύη στη φυλακισμένη µητέρα της 12χρονης

O πρόεδρος                          H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου