Σημαντικό ψήφισμα του Δήμου Ζωγράφου για τις προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών

Ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου στη συνεδρίαση της 27/09/2012, εξέδωσε κατά πλειοψηφία, το παρακάτω ψήφισμα:

Το Δ.Σ. του Δήμου Ζωγράφου καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στην ειρηνική  συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων και της νεολαίας της πόλης μας στην πλατεία ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ (ΓΑΡΔΕΝΙΑ).

Η ειρηνική συγκέντρωση του λαού του Ζωγράφου που ήταν ενταγμένη στην Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση που οργάνωσαν όλοι οι μαζικοί συνδικαλιστικοί φορείς ενάντια στα μέτρα που  το μνημόνιο έχει συσσωρεύσει σε όλα τα στρώματα  της κοινωνίας μας και έχουν δημιουργήσει τη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση που όλοι βιώνουμε.

Η ίδια απρόκλητη επιθετικότητα επεδείχθη και το απόγευμα κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εν όψει των πρωινών επεισοδίων με την απαράδεκτη βιαιότητα εναντίον ανήλικων μαθητών και τις συλλήψεις που ακολούθησαν.

Κάποιοι από τους συλληφθέντες νέους πολίτες του δήμου μας παραπέμφθηκαν  σήμερα στις δικαστικές αρχές με βαριές κατηγορίες.  Θεωρούμε απαράδεκτη και αντιδημοκρατική, τη δίωξη νέων κυρίως ανηλίκων  ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους προς τα αντιλαϊκά μέτρα και την απαίτησή τους για το δικαίωμα στην εργασία την εκπαίδευση, την κοινωνική ασφάλεια και μέριμνα, την υγεία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Το Δ.Σ. του Δήμου Ζωγράφου

Απαιτεί την παύση κάθε δίωξης και την απόσυρση των άδικων κατηγοριών σε βάρος των νέων του Δήμου μας.

Απαιτεί από τις κεντρικές δυνάμεις καταστολής το σεβασμό της ηρεμίας, της κοινωνικής ειρήνης, της εύρυθμης λειτουργίας που η πόλη μας έχει κατακτήσει, καθώς και το σεβασμό των αδιαπραγμάτευτων δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Συμπαρίσταται στις οικογένειες των συλληφθέντων νέων παιδιών της πόλης μας, τα οποία πάντοτε σεβάστηκαν και σέβονται την εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας.

Αποφασίζει την έμπρακτη στήριξη και συμπαράσταση προς τους συλληφθέντες και τις οικογένειές τους.

Το Δ.Σ., οι αιρετοί αντιπρόσωποι του λαού του Δήμου μας, θα σταθεί πρωτοπόρο στους αγώνες για τη δημοκρατία, την απόκρουση κάθε αυταρχικής πολιτικής και στη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και αλληλεγγύης στην πόλη μας.