Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Υπογράφουμε όλοι/όλες τη δήλωση συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή του Α΄Συλλόγου Αθηνών

Απαιτούμε ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξουν Απεργία-Αποχή
Το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να επιβάλει ένα καθεστώς τρόμου μετά από τρία χρόνια επιτυχημένων αγώνων και ηρωικής αντίστασης του κλάδου να μας φοβίσει και να μας υποχρεώσει να σκύψουμε το κεφάλι. Επιδίδεται σε εκβιασμούς, συκοφαντίες, απειλές, διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Ενημερώνουμε για τα εξής:
Με την εγκύκλιο 28857/Ε3/20-3-2024 ενεργοποιεί το πεδίο Β της αξιολόγησης για το σύνολο των εκπαιδευτικών και μάλιστα με προθεσμίες από 27/3 έως 2/4!
 Πεδίο από το οποίο μόνο η κηρυγμένη απεργία-αποχή μπορεί να μας διαφυλάξει.
Με την εγκύκλιο 29287/Ε3/20-3-2024 ο Γ.Γ. του Υπουργείου, για πολλοστή φορά, αναλαμβάνει αρμοδιότητες δικαστή, εκτοξεύοντας απειλές κατά των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών αλλά και των πρωτοβάθμιων σωματείων, με σαφή επιδίωξη την παραπλάνηση και την τρομοκράτηση. Δεν αποτελεί όμως δική του ευθύνη να ερμηνεύει το εργατικό δίκαιο, να προκαταλαμβάνει όλες τις μελλοντικές απεργίες όλων των σωματείων (ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-πρωτοβάθμια σωματεία) όποια αιτήματα και αν διεκδικούν! Ο ισχυρισμός του ότι επειδή βγήκαν παράνομες οι προηγούμενες κηρύξεις απεργίας-αποχής της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ, επομένως θα είναι παράνομες όλες οι επόμενες και αυτομάτως πηγαίνουμε στις κυρώσεις του άρθρου 56, δεν αποτελεί απλώς νομικό ακροβατισμό αλλά σαφή επιδίωξη τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών ολοκληρωτικής κοπής. Ακριβώς επειδή αυτό το έγγραφο δεν έχει καμία νομική αξία ξεκινά ήδη πηγαίνοντας την ΕΛΜΕ Χανίων στα δικαστήρια για την απεργία-αποχή που αποφάσισε!
Δεν υποχωρούμε! Δεν τρομοκρατούμαστε!
Είμαστε υπερήφανες/οι για τους/τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς πανελλαδικά που δε διάλεξαν τον δρόμο της υποταγής, που σεβάστηκαν τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους ρόλο.
 Συνεχίζουμε τον αγώνα μας συλλογικά και αταλάντευτα μέχρι τη νίκη! Δεν τσιμπάμε στις απειλές!
Ο Σύλλογος μας, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου στις 22/3/2024 προκηρύσσει απεργία αποχή σε συντονισμό με άλλους τουλάχιστον 20 μέχρι στιγμής συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ. Το εξώδικο παραδόθηκε την Παρασκευή 22/3 και η απεργία-αποχή θα κηρυχθεί σε τέσσερις ημέρες.
Συνεχίζουμε να καλύπτουμε τους/τις συναδέλφους για το επόμενο διάστημα και επιμένουμε και απαιτούμε από τη ΔΟΕ έμπρακτα να προκηρύξει και πάλι Α/Α.
Υπογράφουμε όλοι/όλες (νεοδιόριστοι/ες-μόνιμοι/ες-αναπληρωτ(ρι)ες) τη δήλωση Α/Α του συλλόγου  και πρωτοκολλούμε στο σχολείο από την Τετάρτη 27/3.
Σε περίπτωση νέου μηνύματος από αξιολογητή/τρια (σύμβουλο ή διευθυντή/ριας/προϊσταμένης) για σύναψη συμβολαίου ενημερώνουμε το ΔΣ και απαντάμε για τη συμμετοχή μας στην ΑΑ με το νέο αριθμό πρωτοκόλλου.
Οι στάσεις εργασίας της ΔΟΕ ισχύουν κανονικά μια και δεν τις πήγε στα δικαστήρια το ΥΠΑΙΘΑ.
Επίσης, η ΓΣ αποφάσισε την κήρυξη μονόωρων-δίωρων-τρίωρων στάσεων εργασίας, στο εργασιακό ωράριο κάθε εκπαιδευτικού, σε καθημερινή βάση, για τη διαδικασία της ατομικής παρατήρησης διδασκαλίας καθώς και τμήματα του εξωδιδακτικού έργου (προπαρασκευαστικές συναντήσεις με διευθυντές και συμβούλους). Οι στάσεις αυτές κηρύσσονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ανά εβδομάδα, με ισχύ πέντε ημερών και χρηματοδοτούνται από το Σύλλογο πάντα σε συνεννόηση με το ΔΣ. Ισχύουν από την επόμενη Τρίτη 26/3.
Μπλοκάρουμε τις επισκέψεις των αξιολογητών στα σχολεία μας! 
Συμμετέχουμε όλες και όλοι στην απεργία-αποχή!
Ανατρέπουμε τα σχέδια τους για διάλυση του δημόσιου σχολείου!

   O πρόεδρος                          H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου

 

 

ΔΗΛΩΣΗ

Με την παρούσα δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία- αποχή που έχει προκηρύξει o Α΄ Σύλλογος Αθηνών στις 27/3/2024, που συνδέεται με την άσκηση των καθηκόντων μας που αφορούν στις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης που προβλέπονται από τις διατάξεις των 9950/ΓΔ5/27-1-2023,118891/ΓΔ5/23-10-2023, τις μεταγενέστερες 41539/ΓΔ5/17-1-2024, 28857/Ε3/20-3-2024 και κάθε άλλης κανονιστικής πράξεως που εκδόθηκε ή θα εκδοθεί κατ’ εφαρμογή και κατ’ εξουσιοδότηση των άρθρων 33, 34, 35 και 36 ν.4692/2020 και των άρθρων 56 εώς 83 και 97 ν.4823/2021 και σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.).

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ