Α΄ Σύλλογος Αθηνών: 17/4 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ μαζί με τους γονείς των μαθητών μας!

Δεν κάνουμε πίσω από το δίκιο μας!

ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ 2 έως 4 ώρες στάση εργασίας στο διδακτικό ωράριο κάθε συναδέλφου ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Απαντάμε στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση, την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και τις απειλές του ΥΠΑΙΘΑ. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία!

 

Μετά από μια 15ετία συνεχόμενης αντιλαϊκής επίθεσης όλων των κυβερνήσεων, ο ένας χρόνος από τα Τέμπη, η συνεχιζόμενη λιτότητα και η έκρηξη των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και μια σειρά άλλα γεγονότα, συγκλίνουν κηλιδώνοντας το κυβερνητικό αφήγημα. Κυβέρνηση-κράτος-κεφάλαιο-ΜΜΕ-δικαστικοί μηχανισμοί επιχειρούν να επιβάλουν στους εργαζόμενους και το λαό την ισοπέδωση στοιχειωδών δικαιωμάτων, κατακτήσεων και ελευθεριών. Έτσι, αθωώνουν βιαστές, φυλακίζουν φοιτητές, διώκουν εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους, χτυπάνε τις πορείες, συλλαμβάνουν χωρίς αφορμή, πηγαίνουν στα δικαστήρια τις απεργίες και παίρνουν ότι αποφάσεις θέλουν. Εξαφανίζουν βαγόνια, εκτελούν μάρτυρες, τσιμεντώνουν τα πειστήρια, κουκουλώνουν υποθέσεις που αγγίζουν την πολιτική και οικονομική ολιγαρχία. Όσο για την εμπλοκή της χώρας στις δύο πολεμικές συρράξεις, στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη, πέρα από το ζήτημα της απόλυτης σύμπνοιας με τους νατοϊκούς σχεδιασμούς, πέρα από το οικονομικό ζήτημα της κατασπατάλησης δημοσίων πόρων για στρατιωτικές δαπάνες που τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι, ανοίγει σοβαρά ο κίνδυνος εμπλοκής σε μια ευρύτερη πολεμική σύρραξη. Όμως, οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη! Αναδείχτηκε πόσο σημαντικός είναι ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας με το φοιτητικό κίνημα και τις μεγάλες πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις δύο μηνών, με τη μαζικότατη απεργία και τα συλλαλητήρια στις 28 Φλεβάρη, με  τις μεγάλες μάχες που δόθηκαν σε μια σειρά από μέτωπα. Σε αυτό τον αγωνιστικό δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε. Αντλούμε δύναμη και από την  απαίτηση του λαού μας  όλο τον τελευταίο χρόνο όχι μόνο να μην ξεχάσει αλλά και να διαδηλώσει και να καταδικάσει το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, που έχει την υπογραφή της πολιτικής της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των κυβερνήσεων, που ξεπούλησαν και εμπορευματοποίησαν τις συγκοινωνίες. Αλλά και τα χιλιάδες «Τέμπη» που βάζουν σε κίνδυνο και απειλή τη ζωή και την εργασία μας.

Με στόχους (α) να συνεχιστεί μέχρι τη νίκη, την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού αξιολογικού θεσμικού πλαισίου και την άμεση-ακώλυτη μονιμοποίηση με έκδοση διαπιστωτικών πράξεων όλων των νεοδιόριστων, ο πολύχρονος και πολύμορφος αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση-εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, (β) να πλαισιωθεί με τις βασικές διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και (γ) να συναντηθεί με τους ευρύτερους αγώνες των εργαζομένων, για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής, μαζί με τους γονείς, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους. Με αγώνα για αύξηση μισθών και συντάξεων και σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια, για χιλιάδες μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση/διορισμό όλων των αναπληρωτών, για ασφαλή και λειτουργικά σχολικά κτίρια, για ουσιαστικά μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των σχολείων μπροστά στις αυξημένες τους ανάγκες, ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους και διεκδικούμε!

 

ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 17ΗΣ ΑΠΡΙΛΗ

 

   O πρόεδρος                          H  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου