Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας: Ψήφισμα στήριξης στον αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί!

Συναγωνίστριες/στές, ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εκπαιδευτικών και του Σωματείου εκπαιδευτικών «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ», που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στόχος τους είναι η εξασφάλιση της δωρεάν και δημόσιας παιδείας για όλους τους μαθητές μας, κόντρα στις επιθέσεις της κυβέρνησης για πειθαρχικές διώξεις σε όσους συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

Την ώρα που τα σχολεία μας υπολειτουργούν εξαιτίας των μεγάλων κτιριακών προβλημάτων και της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, η απάντηση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας είναι η επίθεση στους εναπομείναντες εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονται και διεκδικούν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες  των μαθητών και των ίδιων.

Το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας είναι το σχολείο της ολόπλευρης μάθησης, το σχολείο που θα τους επιτρέπει να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν, όχι το σχολείο που θα τους διαχωρίζει σε «καλούς» ή «κακούς» μαθητές, όχι το σχολείο που θα τους εξοντώνει με αλλεπάλληλες εξετάσεις.

Η ανάγκη των εκπαιδευτικών είναι η ουσιαστική στήριξη του κράτους με σύγχρονα σχολικά κτίρια, η αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών, η πρόσληψη όλου του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού, η δυνατότητα να ζουν αξιοπρεπώς μέσα από το επάγγελμά τους.

Αντ’ αυτού, το κράτος επιλέγει να τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στην «αξιολόγηση» και όσους αγωνίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών μας και δίνουμε μαζί τους τον δίκαιο αυτό αγώνα!

Ο αγώνας τους για την ουσιαστική μόρφωση των παιδιών μας, είναι και δικός μας αγώνας!

 

Έχετε το δίκιο με το μέρος σας!

Συνεχίστε τον αγώνα σας, με το κεφάλι ψηλά!

Θα είμαστε μαζί σας!