Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ: Απλώνουμε ασπίδα προστασίας στους/στις μαχόμενους/ες εκπαιδευτικούς

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους/ες εκπαιδευτικούς

Εδώ και τρία χρόνια, η κυβέρνηση επιχειρεί, παρά τη σθεναρή αντίσταση των εκπαιδευτικών, να επιβάλει την αξιολόγηση στο δημόσιο σχολείο. Η αξιολόγηση, αντίθετα με όσα προβάλλουν τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση, σε καμία περίπτωση δε στοχεύει στη βελτίωση του σχολείου. Κεντρικός της στόχος είναι η κατηγοριοποίηση των σχολείων, η πλήρης εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και η υποταγή των εκπαιδευτικών σε αυτές τις πολιτικές, κάτω από το φόβο του νεοεπιθεωρητισμού. Με δυο λόγια: θέλουν να διαλύσουν και να μετατρέψουν σε μικρές επιχειρήσεις τα δημόσια σχολεία, όπως διαλύουν τα δημόσια νοσοκομεία και όπως εμπορευματοποιούν τα δημόσια πανεπιστήμια. Όσο έκανε καλύτερα τα νοσοκομεία η αξιολόγηση του προσωπικού τους, άλλο τόσο θα κάνει και τα σχολεία.

Απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα που δίνει έναν αγώνα διαρκείας για την υπεράσπιση του δικαιώματος όλων των παιδιών στη μόρφωση, η κυβέρνηση, αφού έσυρε τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία τους 14 φορές σε δίκες για να βγει παράνομη η απεργία-αποχή, σήμερα επιχειρεί την παύση και αντικατάσταση διευθυντών/ντριων – προϊσταμένων με τη χουντικής έμπνευσης εγκύκλιο-εντολή  που εκδίδει στις 3/4/24. απαιτεί να αντικατασταθούν από τη θέση τους όλοι/ες οι Διευθυντές/ντριες –Προϊστάμενες/οι σχολικών μονάδων που υπερασπιζόμενοι/ες το Δημόσιο σχολείο και τους/τις μαθητές/τριές τους, μετέχουν σε κηρυγμένη απεργία- αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης! Χτυπάει δηλαδή ακόμα και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Η υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλου του λαού. Ξέρουμε ότι ενοχλούνται οι κυβερνώντες που ένα φτωχό παιδί μπορεί, παρ’ όλα τα εμπόδια που του υψώνουν, να σπουδάσει. Αυτό τους ενοχλεί βαθύτατα. Θέλουν να λυγίσουν τους εκπαιδευτικούς για να περάσουν την πολιτική τους, αυτός είναι ο πραγματικός στόχος της αξιολόγησης. Γι αυτό τους στηρίζουμε στο δίκαιο αίτημά τους να μην περάσει η αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων και χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

Γι’ αυτό, ο αγώνας των εκπαιδευτικών πρέπει να νικήσει

Στεκόμαστε στο πλευρό του μαχόμενου εκπαιδευτικού κινήματος.

Απλώνουμε ασπίδα προστασίας στους/στις μαχόμενους/ες εκπαιδευτικούς.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία