Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Για την απόλυση από τον «Ηράκλειτο»

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο μέλος της διοίκησης του «Βύρωνα» Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση που απολύθηκε από το φροντιστήριο «Ηράκλειτος» και ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψή του.

Το συγκεκριμένο φροντιστήριο έχει απολύσει μεταξύ άλλων δύο μέλη της διοίκησης το σωματείου τα δύο τελευταία χρόνια. Για να δικαιολογήσει την τελευταία απόλυση επικαλέστηκε «διάσταση απόψεων», εννοώντας ότι η διεκδίκηση και τήρηση των αυτονόητων (;) εργασιακών δικαιωμάτων η άρνηση αναπλήρωσης των αργιών, η δουλειά τις Κυριακές, δεν συνάδουν με τη φιλοσοφία του εν λόγω φροντιστηρίου, αφού για τη διοίκηση του «Ηράκλειτου» η σύγκλιση απόψεων συνεπάγεται τη διάθεση συνολικά της ζωής ενός εργαζομένου στις υπηρεσίες της επιχείρησης και όποιος χαλάει αυτό το αφήγημα, απλώς δεν ταιριάζει και βλέπει την πόρτα της απόλυσης.

Τέτοιες πρακτικές χρειάζεται να βρίσκουν τους εργαζόμενους ενωμένους, συσπειρωμένους στα σωματεία τους. Γιατί έτσι μόνο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ασύδοτη ανάμειξη εργάσιμου και ελεύθερου χρόνου, να διεκδικήσουμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα, που θα μας επιτρέπει να ζούμε αξιοπρεπώς.

Την περασμένη Τρίτη το ΔΣ του «Βύρωνα» έκανε παρέμβαση στη διεύθυνση του φροντιστηρίου ζητώντας άμεσα να ανακαλέσει την απόλυση του συναδέλφου, εκλεγμένου στη διοίκηση του σωματείου, και να δεσμευτεί πως θα επιστρέψει στη δουλειά του. Ενημέρωση έγινε και στους παρευρισκόμενους συναδέλφους. Απάντηση δεν δόθηκε ακόμα από την εργοδοσία, επομένως ο αγώνας συνεχίζεται.

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 12:00 έξω από το φροντιστήριο «Ηράκλειτος» (Κωλέττη 19, Εξάρχεια).

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

 O πρόεδρος                          H  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου