Συνεχής ενημέρωση για την επίσκεψη Μέρκελ τις κινητοποιήσεις και τη στάση εργασίας

 

Φωτογραφίες από τη μεγάλη

 κινητοποίηση στην Αθήνα

 

  

8 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Ερρίκος Ντυνάν. Θέλησαν να διαμαρτυθούν τη στιγμή που θα περνούσε η Μέρκελ. 5 διμοιρίες ΜΑΤ φρόντισαν να μη τους δει.

 

 

Ώρα 17.15

Εκκένωση της πλατείας από τα ΜΑΤ και αποχώρηση των διαδηλωτών. Συλλήψεις και προσαγωγές στο σωρό στα γύρω στενά.

Ώρα 16.51

Εκτεταμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας για την εκκένωση της πλατείας. Ακόμα υπάρχει κόσμος στην Αμαλίας που επιμένει να διαδηλώνει.

 

Ώρα 15.30

Επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές με ρίψη δακρυγόνων. Ο κόσμος παραμένει στην Αμαλίας

 

Ώρα 15.00

Δεκάδες χιλιάδες λαού έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα. Η προσέλευση κόσμου συνεχίζεται ακόμα. Δεκ;aδες προσαγωγές (τουλάχιστον ενενήντα) διαδηλωτών σε χώρους μακριά από το Σύνταγμα

 

Ώρα 12.55

Κανονικά γίνεται η προσέλευση στο Σύνταγμα, την Ομόνοια, τη Σταδίου και τους κεντρικούς δρόμους. Χιλιάδες λαού προσέρχονται στο χώρο της συγκέντρωσης.

 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ !!

(Όθωνος και Αμαλίας συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, 13.00)

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Τεράστια αναμένεται να είναι η λαϊκή συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Τρίτης. Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σήμερα στις 6 το απόγευμα και αύριο Τρίτη στη 1 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, όπως τονίζουν τα συνδικάτα σε ανακοίνωσή τους, στην οποία καταγγέλουν «τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα».

 

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα

Ανεπιθύμητη η Μέρκελ στην Ελλάδα

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΤΡΙΤΗ 9/10  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 13:00  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Όθωνος και Αμαλίας)

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί το λαό, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία να συμμετέχουν στην Αθήνα και σε κάθε πόλη στις συγκεντρώσεις ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ, ενάντια στα μνημόνια και την βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ που ρημάζουν τη χώρα και εξαθλιώνουν τον λαό και τους εργαζόμενους.

 

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων για την αποδοχή των νέων βάρβαρων μέτρων που συναντούν την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.Εντάσσεται ακόμα στην βαθύτερη πρόσδεση και συμμαχία της κυβέρνησης και του ελληνικού κεφαλαίου με τους τραπεζίτες και την Ευρωπαική Ένωση, με στόχο τη λεηλασία των δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της ζωής του λαού και των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να κλιμακώσουν τους αγώνες με συλλαλητήρια,  απεργίες, καταλήψεις, να αντισταθούν με κάθε τρόπο.

Να μην ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα. Να ακυρωθούν τα μνημόνια, η δανειακή σύμβαση και οι αντεργατικοί νόμοι. Να ανατραπεί η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και συνολικά η πολιτική της Ευρωπαικής Ένωσης, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.  Διαγραφή του χρέους, σύγκρουση με το ευρώ και την ΕΕ.

Καλούμε ακόμα  όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί από τα συνδικάτα την εβδομάδα που μας έρχεται. Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις, ενάντια στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, να απελευθερωθούν άμεσα οι διαδηλωτές της αντιφασιστικής διαδήλωσης. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη στους συνάδελφους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και καλούμε όλους τους εργαζομένους την Δευτέρα στα δικαστήρια. Στηρίζουμε   κάθε πρωτοβουλία στις γειτονιές και στους τόπους δουλειάς  ενάντια στα μέτρα της κοινωνικής ισοπέδωσης.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ  ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ

ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Πρωτοφανής αντιδημοκρατική απαγόρευση των συγκεντρώσεων και συναθροίσεων !

 

Πανικόβλητη η συγκυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να αναχαιτίσει την πάνδημη συμμετοχή του λαού στις μεγάλες κινητοποιήσεις της Τρίτης. Η απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση συγκεντρώσεων μας επιστρέφει σε μαύρες εποχές. Συγκεκριμένα η απαγόρευση περιλαμβάνει  : “την περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών”
 
Ταυτόχρονα, δείγμα του πανικού και της σύγχυσης που επικρατεί στον κυβερνητικό μηχανισμό είναι η ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο των σχολείων του κέντρου. Απίστευτη σύγχυση επικρατεί σε εκπαιδευτικούς – μαθητές και γονείς των σχολείων του κέντρου από τις διαδοχικές αλληλοαναιρούμενες αλλαγές των αποφάσεων.
 
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η στάση εργασίας εξειδικεύεται ως  εξής :

“από τις 12:00  μέχρι τη λήξη του ωραρίου για όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου”

(απόφαση ΑΔΕΔΥ)

“από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου για την πρωινή βάρδια και οι δυο πρώτες ώρες για το ολοήμερο”

(απόφαση ΔΟΕ)

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι συνάδελφοι του ολοήμερου μπορούν να αξιοποιήσουν τη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ που καλύπτει όλο το Δημόσιο και να κάνουν στάση εργασίας από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου τους.

Όλη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ παρακάτω :

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Τρίτη 9.10.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ & ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή, αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικα.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την έλευση στην Ελλάδα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, οι τριτοβάθμιες οργανώσεις  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, απαντούν  με κινητοποιήσεις στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο με εντολές της κυρίας Μέρκελ και των Ευρωπαίων ηγετών.

Γι’ αυτό το λόγο την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012, πραγματοποιούμε  στάση εργασίας από τις 12:00  μέχρι τη λήξη του ωραρίου για όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου και  συλλαλητήριο,  στο Σύνταγμα,  στις 13:00 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας, εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει  σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το συλλαλητήριο της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2012 θα γίνει κανονικά, όπως έχει ήδη καθοριστεί, για τις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Όλη η ανακοίνωση της ΔΟΕ παρακάτω :

Ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Προς

Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Κοιν. Μ.Μ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά:

  1. Τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012, στις 6:00 μ.μ., στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, που πραγματοποιούν Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε., συνεχίζοντας τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων, όπως και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε πόλεις της Ελλάδας.
  2. Την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012, στο συλλαλητήριο που θα γίνει στο Σύνταγμα, στις 13:00, με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου για τον πρωινό κύκλο και τις 2 πρώτες ώρες για τα ολοήμερα.

Οι πολιτικές της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας, της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους, πρέπει να ανατραπούν.

Απαντούμε με κινητοποιήσεις στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές Κυβέρνησης, Τρόικας, ΔΝΤ

Από τη ΔΟΕ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε.

 

Ανεπιθύμητη η Μέρκελ στην Ελλάδα

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΤΡΙΤΗ 9/10  ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 13:00  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ, ενάντια στα μνημόνια και την βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ που ρημάζουν τη χώρα και εξαθλιώνουν τον λαό και τους εργαζόμενους.

 

Η επίσκεψη της καγκελαρίου, εντάσσεται στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων για την αποδοχή των νέων βάρβαρων μέτρων που συναντούν την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ  ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ

ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

(Για τον ακριβή ορισμό της στάσης εργασίας και του τόπου προσυγκέντρωσης, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου)

 

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου