Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών ΠΕ στηρίζει την κινητοποίηση του ΣΕΕΠΕΑΑ στην ΠΔΕ Αττικής και τα δίκαια αιτήματά του για άμεση κάλυψη όλων των κενών. H σχολική χρονιά είχε ήδη ξεκινήσει με εκατοντάδες κενά σε ΕΕΠ και ΕΒΠ και τα βλέπουμε να παραμένουν και μετά τη Β’ φάση! Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα εναπομείναντα κενά πανελλαδικώς ανέρχονται στα 2.533! Συγκεκριμένα, στην Αττική οι προσλήψεις είναι μειωμένες κατά 56,6% σε σχέση με την περσινή χρονιά!
Αποδεικνύεται και πρακτικά λοιπόν, ότι οι δηλώσεις του ΥΠΑΙΘΑ περί «ιδιαίτερης έμφασης στην Ειδική Αγωγή» όχι μόνο είναι μύθοι αλλά και ανακρίβειες… Αναρωτιόμαστε λοιπόν: τους απασχολούν οι ανάγκες των μαθητών, η ανασφάλεια των χιλιάδων αναπληρωτών και «η προσπάθεια στήριξης της μάθησης, με περισσότερες δυνατότητες πρόσβασης στη γνώση» όπως θέλουν να λένε; Ή το μόνο που τους απασχολεί είναι να παρουσιάζεται μια στρεβλή εικόνα για τα σχολεία; Γιατί την ίδια στιγμή που τα σχολεία κυριολεκτικά υπολειτουργούν, δίνονται δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και συγκεκριμένα για το εξοπλιστικό πρόγραμμα «Ασπίδα του Αχιλλέα», ύψους άνω των 3 δις. Ευρώ, θέτοντας τη χώρα μας σε τεράστιο κίνδυνο εμπλοκής στα νατοϊκά σχέδια.
Δε θα ανεχτούμε άλλο αυτήν την κατάσταση!
Απαιτούμε:
• Μαζικούς μόνιμους διορισμούς ΕΕΠ και ΕΒΠ, ώστε να καλυφθούν όλες οι πραγματικές ανάγκες.
• Κάλυψη όλων των κενών ΑΜΕΣΑ, χωρίς καμία καθυστέρηση.
• Ενίσχυση του αριθμού των οργανικών θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ στα σχολεία και στα ΚΕΔΑΣΥ και προκήρυξή τους προς μόνιμο διορισμό.
• Ουσιαστική στήριξη των μαθητών και μαθητριών με αναπηρία και ειδικές ανάγκες, με όλα τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό.
Η πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Άντα Παραφόρου Δημήτρης Μαριόλης

