Να σταματήσουν τώρα οι διαδικασίες αξιολόγησης στα πειραματικά σχολεία

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ομόφωνα, εκφράζει για μια ακόμα φορά την αντίθεσή του με το νόμο 3699/11 για τα «πρότυπα/πειραματικά σχολεία».

 

 

Εκφράζοντας τις ανησυχίες των συναδέλφων μας, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην υπό προώθηση διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών στα σχολεία αυτά (απόφαση Υπουργού Παιδείας Φ361.22/116672/Δ1), που θα αποτελέσει και πρόκριμα για την εφαρμογή της σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

 

Η αξιολόγηση, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, αποδεικνύεται μηχανισμός απολύσεων, βαθμολογικής και μισθολογικής καθήλωσης, εκπαιδευτικής υποταγής και χειραγώγησης.

 

Επιπλέον, η σύνδεση της αξιολόγησης στην προκειμένη περίπτωση με τις υπηρεσιακές μεταβολές και τις τοποθετήσεις, μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Θεωρούμε ότι οι υπηρεσιακές μεταβολές και οι τοποθετήσεις πρέπει να γίνονται από τα υπηρεσιακά συμβούλια όπως σήμερα.

 

Για τους παραπάνω λόγους :

 

  • Καλούμε το Υπουργείο να αποσύρει τώρα τη διαδικασία αξιολόγησης.

 

  • Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων αλλά και όλους τους συναδέλφους να αρνηθούν κάθε συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης. Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους των πειραματικών αλλά όλο τον κλάδο. Θεωρούμε απαραίτητο και εξαιρετικά επείγον, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. να πάρουν θέση στο ζήτημα ανάλογη με εκείνη της ΟΛΜΕ (βλ. ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, αρ.πρ. 1103/1-11-2012 : «καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να αρνηθούν κάθε συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης») ώστε σύσσωμο το εκπαιδευτικό κίνημα να συντονίσει τη δράση του και να αναχαιτίσει τη διαδικασία αξιολόγησης. Προτείνουμε επίσης στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., να καλέσει σε ανοιχτή συνάντηση τους συναδέλφους των πειραματικών για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης μας.

 

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

www.a-athinon.gr, E-mail: asillogosathinon@gmail.com , Ζωγράφου

 

Αριθμ. Πρωτ. : 65

8/11/2012 

Προς :

           

      – Δ.Σ. Δ.Ο.Ε.

– Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.

                                                   – Μέλη μας