Συγκρότηση Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης – Αλληλοβοήθειας στο κοργιαλένιο σχολικό συγκρότημα

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 115ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Προς:

Τους Γονείς και τους Εκπαιδευτικούς

του σχολικού συγκροτήματος Κοργιαλενίου

 

Θέμα : Συγκρότηση Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης – Αλληλοβοήθειας. Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση !

 

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα διδασκόντων του σχολικού συγκροτήματός μας, σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος μέλη του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. και του Συλλόγου  Γονέων και  Κηδεμόνων του 115ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

 

Στη συζήτηση που έγινε, αφού αναφέρθηκαν τα τραγικά αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής στην περιοχή μας και επιβεβαιώθηκε η ανάγκη και  η επιθυμία κοινής δράσης των δύο συλλόγων, αποφασίστηκε η από κοινού συγκρότηση, άμεσα, Πρωτοβουλίας  Αλληλεγγύης  – Αλληλοβοήθειας με σκοπό τη στήριξη παιδιών και οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

 

Στα πλαίσια της υλοποίησης της παραπάνω απόφασης, ξεκινάμε άμεσα τη δράση μας με:

–  τη συγκέντρωση τροφίμων που μπορούν να διατηρηθούν εκτός ψυγείου και έχουν μακρινή ημερομηνία λήξης, όπως ζυμαρικά, όσπρια, γάλα, κονσέρβες κλπ., τα οποία αφού καταγραφούν και ομαδοποιηθούν θα μοιραστούν σε οικογένειες που ήδη έχουν καταγραφεί και τα έχουν ανάγκη.

– τη συγκέντρωση παιδικών ρούχων και παιδικών αθλητικών παπουτσιών, καινούριων ή ελαφρά μεταχειρισμένων σε άριστη κατάσταση, για να προσφερθούν σε μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας.   Τα ρούχα πρέπει να είναι έως και νούμερο 14-16 και τα παπούτσια έως νούμερο 39-40. Τα ρούχα ή τα παπούτσια να είναι συσκευασμένα ανά νούμερο και να αναγράφεται το νούμερο στη συσκευασία τους (κουτί ή σακούλα).  

– Ακόμη τη συγκέντρωση διάφορων παιχνιδιών που να πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις και  επιπλέον να βρίσκονται στην εργοστασιακή  συσκευασία τους.

 

Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη συμμετοχή στην Πρωτοβουλία  μας όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού γονέων και εκπαιδευτικών του συγκροτήματός μας και γενικά συνανθρώπων μας με τους οποίους μας ενώνει η κοινή επιθυμία μας για τη δημιουργία μιας ισχυρής ασπίδας συλλογικής προστασίας, ώστε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα κάθε λαϊκής οικογένειας να ζει με αξιοπρέπεια,  να καλύπτει όλες τις βιοτικές της ανάγκες και ιδιαίτερα αυτές των παιδιών.

 

Ρούχα, τρόφιμα και παιχνίδια, θα παραλαμβάνονται κάθε Παρασκευή είτε το πρωί είτε το μεσημέρι στην πόρτα του σχολείου από τα μέλη της Πρωτοβουλίας. Τα μέλη της Πρωτοβουλίας  Αλληλεγγύης  – Αλληλοβοήθειας στα οποία μπορείτε να απευθύνεστε για τις προσφορές σας ή για οποιαδήποτε πληροφορία σας ενδιαφέρει, είναι:

 

Κουλουρίδης Αναστάσιος: 210.69.96.169,  (Γονέας)

Σκοπελίτη-Κοϊκά Δήμητρα: 6972.319.814,  (Γονέας)

Δερμάτη Φανή: 6976.590.191,  (Νηπιαγωγός)

Ζούρκα Ευσταθία: 6973.064.725, (Δασκάλα)

Παπαποστόλου Ελένη: 6973.542.996, (Δασκάλα)

Ταρλά Μαρία: 6976.225.112, (Δασκάλα)

Χατζηορφανός Νίκος: 6945.582.444, (Δάσκαλος)

Σπυρόπουλος Νίκος: 6973.036.290 (Δάσκαλος)

 

 

Αμπελόκηποι, 7/12/2011