Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

11-12-2011

Σχετικά με τα σεμινάρια της υπηρεσίας εκτός ωραρίου για το «νέο σχολείο» – Ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε.

 Όπως γνωρίζετε, στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου, Παρασκευή 3-8μμ, Σάββατο και Κυριακή πρωί αντίστοιχα, το Υπουργείο επιχείρησε να πραγματοποιήσει σεμινάρια σχετικά με το νέο σχολείο, εκτός ωραρίου, αλλά αντιμετώπισε τη σαφή άρνηση των εκπαιδευτικών να συμμετέχουν σε αυτά και την αποφασιστική αντίδραση των Συλλόγων Π.Ε. (δείτε προηγούμενη σχετική μας ανακοίνωση στο : http://www.a-athinon.gr/?p=162)

 

Το Υπουργείο επανέρχεται, διοργανώνοντας το Δεκέμβριο σεμινάρια για όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα επιλεγέντα σχολεία για το «νέο σχολείο-σχολείο του 21ου αιώνα» που διαρκούν τρεις ημέρες. Παίρνοντας υπόψη  του την άρνηση των εκπαιδευτικών να συμμετέχουν στα προηγούμενα εκτός ωραρίου σεμινάρια, επιδιώκει να επιβάλλει την αποδοχή της παραβίασης του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών πραγματοποιώντας τις δυο πρώτες ημέρες εντός ωραρίου ενώ την 3η ημέρα εκτός του εργασιακού ωραρίου (16.00-20.00).

 

Καλούμε τους συναδέλφους να αγνοήσουν τις απαράδεκτες, αυθαίρετες και παράνομες εντολές, από όπου και αν προέρχονται και να μη συμμετέχουν σε καμιά «επιμορφωτική συνάντηση» εκτός ωραρίου, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, γιατί δεν έχουν καμιά τέτοια υποχρέωση !

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου :

Καλεί τους εκπαιδευτικούς να μη συμμετέχουν σε όσα από τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε ώρες εκτός εργασιακού ωραρίου δεδομένης και της απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (Αρ. Πρωτ. 295/ 14/10/2011) όπου τονίζεται ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι σε καμία περίπτωση να παρακολουθούν σεμινάρια που πραγματοποιούνται, εκτός του εργασιακού τους ωραρίου».

 

Ο τρόπος, ο χρόνος και η πρακτική που ακολουθείται από το Υπουργείο Παιδείας και τις υπηρεσίες του για την προώθηση της λογικής του «νέου σχολείου» είναι προκλητικός. Την ώρα που όλα τα σχολεία βυθίζονται στη φτώχεια και την εγκατάλειψη, στήνονται φιέστες απορρόφησης κονδυλίων και στους χειμαζόμενους από τη φτώχεια εκπαιδευτικούς ανακοινώνονται κλήσεις συμμετοχής τους, κατά παράβαση κάθε νόμιμου εργασιακού δικαιώματός τους.

Καλούμε τους συναδέλφους των συγκεκριμένων σχολείων :

  • Να μην ρίξουμε με την παρουσία μας νερό στο μύλο της πολιτικής που μας οδηγεί στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.
  • Να μη νομιμοποιήσουμε με την παρουσία και τη συμμετοχή μας σε σεμινάρια εκτός ωραρίου ένα προηγούμενο, που θα αξιοποιήσει η συγκυβέρνηση και το υπουργείο για να εμπεδώσει την καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Η διοργάνωση σεμιναρίων εκτός ωραρίου, προοιωνίζει άλλωστε και τις εργασιακές σχέσεις που επιδιώκεται να εμπεδωθούν στο «νέο σχολείο».

Comments are closed.