Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

19-12-2011

ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ – ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε.

Σε πλήρη αναδίπλωση υποχρεώθηκε το υπουργείο παιδείας και όλος ο μηχανισμός του σχετικά με τα σεμινάρια στα νέα προγράμματα σπουδών στα πλαίσια του Νέου σχολείου, που θα πραγματοποιούνταν εκτός ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε.

«ο Αριστοτέλης», «Α’ Αθήνας», Αιγάλεω, «Αμαρουσίου»,

Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, «Γληνός»,

Γλυφάδας-Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης,

Κορυδαλλού-Αγ.Βαρβάρας, «Παρθενώνας»,

Δυτικής Αττικής, Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Πειραιά «η Πρόοδος»

ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ

Σε πλήρη αναδίπλωση υποχρεώθηκε το υπουργείο παιδείας και όλος ο μηχανισμός του σχετικά με τα σεμινάρια στα νέα προγράμματα σπουδών στα πλαίσια του Νέου σχολείου, που θα πραγματοποιούνταν εκτός ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών.

Μετά τη σαφή άρνηση του συνόλου των εκπαιδευτικών που καλούνταν να συμμετέχουν στα σεμινάρια αυτά, να μην αποδεχτούν τους εκβιασμούς και την παραβίαση των εργασιακών τους δικαιωμάτων καθώς επίσης και τη δημόσια εκφρασμένη αποφασιστικότητα των πρωτοβάθμιων συλλόγων Π.Ε. να οργανώσουν κινητοποίηση για να μην επιτρέψουν τη διεξαγωγή τους εκτός ωραρίου, οι αρμόδιοι φορείς υποχρεώθηκαν στη ματαίωσή τους, τις εκτός ωραρίου ημέρες και ώρες.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η συλλογική δράση , ο αποφασιστικός και μαχητικός αγώνας, αποτελεί το δικό μας μονόδρομο, τη δική μας επιλογή για να αποτρέψουμε τη βάρβαρη επιδρομή στη ζωή μας.

Η διέξοδος από το λαβύρινθο της κοινωνικής, πολιτικής, και οικονομικής ομηρείας που μας έχει επιβληθεί δεν είναι ατομική υπόθεση. Ο ατομικός δρόμος, οι μοναχικές πορείες οδηγούν στην κοινωνική απομόνωση και στην ήττα. Ο δρόμος της συλλογικότητας, της κοινής αγωνιστικής, ανατρεπτικής δράσης αποτελεί το πρώτο βήμα για να επανακτήσουμε τα δικαιώματα μας.
Διεκδικούμε τις ανάγκες μας, υπερασπίζουμε τα δικαιώματά μας

Στις καθημερινές μας αντιστάσεις και στους δρόμους του αγώνα

θα κριθεί ξανά το δίκιο!

Η αναμέτρηση συνεχίζεται…

Comments are closed.