Η νίκη των απεργών στις συγκοινωνίες θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων!

 

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

http://www.a-athinon.gr, E-mail: asillogosathinon@gmail.com, Ζωγράφου

 

Η νίκη των απεργών στις συγκοινωνίες θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων!

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ομόφωνα καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επιστράτευση των εργαζομένων και την επίταξη των μέσων μεταφοράς του ΜΕΤΡΟ.

Πρόκειται για πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων και μας αφορά όλους. Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης φτάνει πλέον στο σημείο να αμφισβητεί ακόμα και το στοιχειώδες δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται και να διεκδικούν το δίκιο τους. Την ίδια στιγμή που καταδικάζουν τους εργαζόμενους στην ανέχεια, τη φτώχεια και την ανεργία με τις πολιτικές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της τρόικας, επιδιώκουν δικτατορικά να επιβάλλουν την απαγόρευση κάθε κοινωνικού αγώνα, την ποινικοποίηση κάθε εστίας αντίστασης. Προχωρούν στην επιστράτευση των απεργών λες και βρίσκεται η χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση. Όμως, ο μόνος πόλεμος που μαίνεται είναι ο κοινωνικός πόλεμος που έχουν εξαπολύσει ενάντια στον κόσμο της εργασίας, της γνώσης και του μόχθου.

H συγκυβέρνηση αξιοποιώντας τη ΄΄ σιδερένια φτέρνα΄΄  του αστικού κράτους  (νόμους, κατασταλτικούς μηχανισμούς, δικαιοσύνη, μέσα μαζικής ενημέρωσης) επιχειρεί να τσακίσει κάθε αντίσταση, να επιβάλλει την υποταγή στην πολιτική της που υπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων. Να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα.

 

Δεν μας φοβίζουν – μας εξοργίζουν

 

Οι προσπάθειες κυβέρνησης και κυρίαρχων ΜΜΕ, με συνεχή πλύση εγκεφάλου από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, να στρέψουν εμάς, τους υπόλοιπους εργαζόμενους ενάντια στους συναδέλφους απεργούς στις συγκοινωνίες πέφτουν στο κενό. Οι εκπαιδευτικοί που βιώνουμε στο πετσί μας τα αποτελέσματα της ίδιας πολιτικής, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι την ίδια ακριβώς τακτική “διαίρει και βασίλευε” ακολουθεί η κυβέρνηση και απέναντι σε εμάς, συκοφαντώντας τόσο τους αγώνες μας όσο και το ρόλο μας στο δημόσιο σχολείο και επιδιώκοντας να στρέψουν άλλες κοινωνικές ομάδες εναντίον μας. Δεν μας ταλαιπωρούν οι απεργίες στις συγκοινωνίες, μας ταλαιπωρεί η αντιλαϊκή πολιτική. Ούτε η κρατική τρομοκρατία ούτε οι τακτικές κοινωνικού αυτοματισμού θα μας εκφοβίσουν. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ έχουν κάθε λόγο να χτυπάνε κάθε απεργία και κάθε κοινωνικό αγώνα γιατί εκφράζουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε κάθε λόγο να γυρίσουμε την πλάτη στη γκεμπελική προπαγάνδα τους και να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας. Τώρα είναι η ώρα για αποφασιστικούς ταξικούς αγώνες με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Κάθε σωματείο, κάθε συνδικάτο, κάθε εργαζόμενος πρέπει τώρα να βγει στον αγώνα.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών στο πλευρό των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Πλαισιώνουμε με την αγωνιστική παρουσία μας τους αγώνες των απεργών στα αμαξοστάσια και τις απεργιακές διαδηλώσεις.