Να σταματήσει τώρα η δίωξη του συναδέλφου Ανδρέα Γιαννόπουλου

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

http://www.a-athinon.gr, E-mail: asillogosathinon@gmail.com, Ζωγράφου

 

 

Να σταματήσει τώρα η δίωξη του συναδέλφου Ανδρέα Γιαννόπουλου

          Η ιστορική εμπειρία -παλαιά και πρόσφατη- δείχνει ότι η αντιλαϊκή πολιτική συνοδεύεται πάντα από την καταστολή και την τρομοκράτηση των εργαζομένων και τον εκφοβισμό όσων αντιστέκονται.

Τα παραπάνω αποδεικνύονται περίτρανα με την πρόσφατη δίωξη του συναδέλφου Ανδρέα Γιαννόπουλου συνδικαλιστή και πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας.  Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μουσικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα είναι πολλά και γνωστά (ελλείψεις προσωπικού, κτιριακό, μεταφορά μαθητών, κλπ.). Λόγω των προβλημάτων των μουσικών σχολείων, βουλευτές από διάφορα κόμματα έχουν καταθέσει επερωτήσεις στη Βουλή. Ο συνάδελφος συνδικαλιστής Ανδρέας Γιαννόπουλος που επισκέφθηκε το σχολείο, όπως έχουν κάνει και άλλοι  αντιπρόσωποι παρατάξεων, δεν έκανε τίποτα περισσότερο από την άσκηση των συνδικαλιστικών του δικαιωμάτων στα πλαίσια των αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου.

– Στηρίζουμε τον συνάδελφο Ανδρέα Γιαννόπουλο στην άσκηση της συνδικαλιστικής του δράσης.

– Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και τη στήριξή μας στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας και τις κινητοποιήσεις που οργανώνει για την υπεράσπιση του συναδέλφου και του δημοκρατικού δικαιώματος διακίνησης πολιτικοσυνδικαλιστικού υλικού.

– Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και το Διευθυντή Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας να σταματήσουν εδώ και τώρα τη δίωξη του συναδέλφου και να την αποσύρουν οριστικά.

 

Από το Δ.Σ.