Κάτω η επιστράτευση – Όλοι στον αγώνα – Νίκη στην Απεργία

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών εκπαιδευτικών Π.Ε. καταγγέλλει την κυβερνητική απαγόρευση των απεργιών, με τις αλλεπάλληλες επιστρατεύσεις όσων κλάδων και εργαζομένων αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους. Πριν λίγες μέρες οι εργαζόμενοι στις Συγκοινωνίες, το ΜΕΤΡΟ, σήμερα οι ναυτεργάτες – αύριο εκπαιδευτικοί ; Ο αυταρχικός κατήφορος και η ποινικοποίηση των αγώνων είναι η μόνη απάντηση κυβέρνησης στην αγωνία για το μεροκάματο, στη διεκδίκηση αξιοπρεπών αποδοχών και όρων εργασίας. 

Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, είναι επικίνδυνη, αντιδημοκρατική και βάρβαρη. Πρέπει να ανατραπεί, πρώτα απ΄ όλα από τους εργαζόμενους, τους μαζικούς αγώνες, ένα νέο μεγάλο κύμα εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων.

 

Θεωρούμε ότι ο αγώνας των ναυτεργατών είναι και δικός μας αγώνας όπως ο αγώνας για δημόσιο σχολείο ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις εκπαιδευτικών είναι αγώνας που πρέπει να αγκαλιαστεί από όλο το λαϊκό κίνημα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα αγωνιστικά, ταξικά σωματεία, να ξεδιπλώσουν την ταξική αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στους ναυτεργάτες. Να πάρουν τους αγώνες στα χέρια τους, γιατί χθές χτύπησαν τους εργαζόμενους στις Συγκοινωνίες, σήμερα τους ναυτεργάτες και τους αγρότες, αύριο κάθε αγώνα, κάθε απεργία και κινητοποίηση.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Παναττική 24ωρη γενική απεργία που αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και την απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου της ΠΝΟ και των Συνδικάτων στις 10.30 π.μ. στον Αγιο Διονύσιο (Λιμάνι Πειραιά).

Κάτω η επιστράτευση – Όλοι στον αγώνα – Νίκη στην Απεργία

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΑΔΕΔΥ

 

H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με απόλυτο τρόπο την κυβερνητική απόφαση να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών. Είναι η δεύτερη φορά, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, που καταφεύγει σε αυτήν την αντιδημοκρατική πρακτική ποινικοποίησης των εργατικών και απεργιακών αγώνων, επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι η Δημοκρατία, τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή.

Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζει η Κυβέρνηση ότι η συστηματική υπονόμευση των συνδικαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων παραβιάζουν το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εργατικοί αγώνες δεν αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό και πραξικοπηματικό τρόπο, σε μια Δημοκρατία ευρωπαϊκής χώρας, οι εργαζόμενοι δεν επιστρατεύονται και δεν ντύνονται “στο χακί”.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράστασή της στους ναυτεργάτες και την ΠΝΟ που παλεύουν για τη διατήρηση των στοιχειωδών εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους. Καλεί την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση της πολιτικής επιστράτευσης που αναδεικνύει την αδιαλλαξία και καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό.

 

ΚΗΡΥΣΣΕΙ

24ωρη παναττική απεργιακή κινητοποίηση για όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α., προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, στις 10:30 το πρωί, στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά.

 

 

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.