2 Μάρτη : Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε 9 πόλεις

Δελτίο τύπου Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ

 

Για την πανεκπαιδευτική πανελλαδική κινητοποίηση της 2ης Μάρτη

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα (Προπύλαια 12μμ, πορεία στο Σύνταγμα και συναυλία στην πλ. Κλαυθμώνος 2μμ.) και σε 9 πόλεις

Το συλλαλητήριο της 2 Μάρτη, ξεκίνησε ως πρωτοβουλία των Συλλόγων ΠΕ – ΕΛΜΕ και του Συντονισμού τους. Στα πλαίσια αυτά ξεκίνησε η προσπάθεια να διαμορφωθούν 2 αφίσες και μια διακήρυξη που να συνενώνει όλα τα ζητήματα της εκπαίδευσης που αφορούν εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές, μαθητές και γενικότερα εργαζόμενους. Απευθύναμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλες τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, Συλλόγους ΠΕ, ΕΛΜΕ, γονεϊκούς φορείς.

Η διακήρυξη μέχρι στιγμής υπογράφεται από 32 Συλλόγους ΠΕ, 19 ΕΛΜΕ και 4 φορείς της εκπαίδευσης, Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων και διακινείται μαζικά.
Η κατεύθυνση και ο στόχος μας είναι να υπογραφεί από όσο το δυνατό περισσότερα σωματεία και συνδικάτα αλλά και φορείς γονέων, φοιτητικούς συλλόγους κλπ. Γι’ αυτό, η προσπάθεια υπογραφής και διακίνησης της διακήρυξης θα συνεχιστεί και μετά τις 2 Μάρτη.

Ζητάμε τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων των φορέων της εκπαίδευσης και των εργατικών σωματείων ώστε να αποτελέσει η διακήρυξη ένα συνδετικό κρίκο, μια βάση κοινών διεκδικήσεων και στόχων των εκπαιδευτικών, γονιών, εργαζομένων, μαθητών, φοιτητών.

Η κινητοποίηση της 2ης Μάρτη έχει αποκτήσει μια αξιόλογη δυναμική. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων με αποφάσεις τους οι παρακάτω ομοσπονδίες, συνδικάτα και φορείς :

  • ΔΟΕ
  • ΟΛΜΕ
  • Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ
  • Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας
  • Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Σύλλογος Φοιτητών Φιλοσοφικής Αθήνας
  • Σύλλογοι Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής
  • Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων
  • Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων

Ταυτόχρονα, η κινητοποίηση αποκτά πανελλαδικά χαρακτηριστικά, καθώς υπάρχουν επαρχιακοί Σύλλογοι ΠΕ που οργανώνουν την κάθοδό τους στην Αθήνα, ενώ οργανώνονται την ίδια ημέρα και με το ίδιο ή ανάλογο πλαίσιο κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια σε αρκετές πόλεις :
Βέροια : πλατεία Δημαρχείου, 12 μμ, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας, ΕΛΜΕ Ημαθίας
-Ιεράπετρα :
11.30 π.μ., κεντρική πλατεία (άγαλμα Ηρώων), Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας, ΕΛΜΕ Λασιθίου, Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Ιεράπετρας

-Κατερίνη : 12 μμ, Πλατεία Ελευθερίας, ΕΛΜΕ Πιερίας

-Καρδίτσα : 10.30 π.μ., Κεντρική πλατεία Καρδίτσας

-Καστοριά : 11.00 π.μ., πλατεία Μακεδονομάχων (Βαν Φλητ), Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καστοριάς

-Κόρινθος : 11.00 π.μ., πεζόδρομος Κορίνθου έναντι Εθνικής Τράπεζας, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κορινθίας, Α΄, Β΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας

-Νεάπολη Λακωνίας : άγαλμα του Βατικιώτη ναυτικού, 12 μμ, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γιάννης Ρίτσος»
Ξάνθη : κεντρική πλατεία, 11.30, Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, ΕΛΜΕ Ξάνθης, απόφοιτοι ΕΠΑΘ
-Χανιά :
12:00, Πλ. Αγοράς

 

Τα σωματεία που μέχρι στιγμής υπογράφουν τη διακήρυξη είναι τα παρακάτω:
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.: Α΄ Αθηνών, Αγ. Αναργύρων, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Άνδρου-Κέας-Κύθνου-Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης», Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής,  Α΄ Πειραιά «Ρήγας Φεραίος», «Αριστοτέλης», «Δ. Γληνός», Δυτικής Αττικής, Ικαρίας και Φούρνων, Καλλιθέας-Μοσχάτου, Καστοριάς, Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Κορίνθου, «Κ. Σωτηρίου», Λαγκαδά, Λακεδαίμονος «ο Πλήθων», Μολάων «Γ. Ρίτσος»,  Ν. Αργοσαρωνικού,  Ν. Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», Νίκαιας, Ν. Σμύρνης, Ξάνθης, «Παρθενώνας», Πειραιά «η Πρόοδος», “Περικλής”, Ρεθύμνου, Σικυώνας, Σύρου-Τήνου-Μυκόνου, Χαϊδαρίου, Χανίων

ΕΛΜΕ: Α΄ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνας), Α΄ Δυτικής Αττικής (Περιστερίου), Α΄ Κορινθίας,  Β΄ Κορινθίας, Β΄ Έβρου, Άνω Λιοσίων -Ζεφυρίου-Φυλής, Β΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Γ’ Δυτικής Αθήνας, Ε΄ Αθήνας, Δ’ Ανατολικής Αττικής, Ε΄ Ανατολικής Αττικής, Καλλιθέας-Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου, Νότιας Αθήνας, Λάρισας, Λέσβου, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων

Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, Συντονιστικό Ωρομισθίων και Αναπληρωτών, Συντονιστικό Νηπιαγωγών, Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Ένωση Γονέων 3ης δημοτικής κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Αναβύσσου, 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου, 49ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, 72ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, 10ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας, 1ου Δημοτικού Σχολείου  Μαγούλας, 2ου Γυμνασίου Ελευσίνας, 31ου Νηπιαγωγείου Αθηνών, Σύλλογος Γονέων ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας


Αθήνα,  1 Μαρτίου 2013

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ

Ιεράπετρα

Κάλεσμα για συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Ιεράπετρα το Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 11:30 το πρωί στη κεντρική πλατεία (άγαλμα Ηρώων), απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη».

Επίσης, καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στο σχηματισμό της ανθρώπινης αλυσίδας από το ΤΕΙ έως και το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι.

Το συλλαλητήριο συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μ. Λιουδάκη», η ΕΛΜΕ Λασιθίου και ο Σύλλογος Σπουδαστών του Τ.Ε.Ι. Ιεράπετρας και καλούνται σε συμμετοχή όλοι οι σύλλογοι γονέων, μαθητές, νέοι και τους πολίτες όλης της πόλης.

 

ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 12πμ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Χανιά

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Σάββατο 2 Μάρτη, 12:00, Πλ. Αγοράς

 

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Α΄ Β΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΗ 2013, 11π.μ.

πεζόδρομος Κορίνθου έναντι Εθνικής Τράπεζας

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ

 

Οι Σύλλογοι Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (www.satea.gr ) χαιρετίζουν και στηρίζουν την πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων συλλόγων και φορέων για το

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 2 Μαρτίου 2013 στα Προπύλαια.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο μαζί με τους γονείς,

μαθητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, για να σταματήσει πια

η διάλυση της Δημόσιας Παιδείας.

 

 Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ΄Ανδρου,Κέας,Κύθνου και Σερίφου

ΘΕΜΑ: Υπενθύμιση για Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο 2/3/2013
 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια των mail μας στις 25 και 27 Φλεβάρη, σας υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογός μας με απόφαση του Δ.Σ. αποφάσισε να συμμετέχει στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, το Σάββατο 2 Μάρτη στις 12:00 το μεσημέρι, αφού υπέγραψε, μαζί με συλλόγους Πρωτοβάθμιας και ΕΛΜΕ από την Αττική και όλη την Ελλάδα, τη διακήρυξη που στείλαμε ηλεκτρονικά
Πρόκειται για μια διακήρυξη που σχεδιάστηκε και υπογράφηκε από τη βάση, τους πρωτοβάθμιους συλλόγους εκπαίδευσης. Ακόμη και τώρα σύλλογοι δηλώνουν συμμετοχή, με τελευταίο τον σύλλογο εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Η στάση της ΔΟΕ ήταν καταρχήν συγκεχυμένη, όμως μετά την μεγάλη συμμετοχή αναγκάστηκε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να στηρίξει την κίνηση και τη διακήρυξη με έγγραφό της στις 26/2/2013.
Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε! Σας καλούμε όλους να κατεβούμε μαζί να διαδηλώσουμε για το μέλλον το δικό μας και της εκπαίδευσης.
Σημεία συνάντησης: Παρασκευή – Λιμάνι Γαυρίου 16:15 μμ.
                                 Σαββάτο – Προπύλαια Πανεπιστημίου 12:00
                                 ( θα υπάρχει πανώ του συλλόγου)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ                                     

Κάλεσμα συμμετοχής στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Βέροια

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας σας καλεί όλους το Σάββατο 2 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας σε μαζική συμμετοχή σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αντίστασης και αγώνα ενάντια στην καταστροφική μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης που διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση και εξαθλιώνει το λαό.

 Να τους σταματήσουμε ! 

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ !

 

ΤΟ Δ.Σ.

του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας

 

ΜΟΛΑΟΙ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων προγραμματίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γιάννης Ρίτσος» το Σάββατο, 2 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι στη Νεάπολη Λακωνίας (άγαλμα του Βατικιώτη ναυτικού).

 

ΔΟΕ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΗ 2013, 12 μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σχολεία χωρίς οικονομικούς πόρους με μαθητές που πεινάνε και κρυώνουν. Εκατοντάδες σχολεία δεν έχουν ούτε ευρώ στα ταμεία τους. Διεκδικούμε σίτιση για τα παιδιά, πετρέλαιο για τα σχολεία και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

Τα σχολεία χρειάζονται δάσκαλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές και όχι συγχωνεύσεις, συμπτύξεις, αύξηση αριθμού των μαθητών στα τμήματα, αύξηση του διδακτικού ωραρίου και υποχρεωτικές μετακινήσεις. Αγωνιζόμαστε για διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Διεκδικούμε ίδρυση νέων νηπιαγωγείων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες νηπίων και προνηπίων για φοίτηση.

Τα σχολεία χρειάζονται δημοκρατία και όχι αξιολόγηση – χειραγώγηση, απολύσεις, φόβο και υποταγή. Αγωνιζόμαστε για παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατική συλλογική λειτουργία του σχολείου, ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση, για να μην περάσει το αυταρχικό Π.Δ. του Υπουργείου Παιδείας.

Τα σχολεία χρειάζονται δωρεάν βιβλία και όχι σχέδια για άμεση ή σταδιακή κατάργηση της δωρεάν διανομής τους. Διεκδικούμε δωρεάν παιδεία για όλους. Ούτε ευρώ από τις τσέπες των γονιών για βιβλία, πετρέλαιο, λειτουργικές δαπάνες, γραφική ύλη κλπ.

Τα σχολεία είναι δημόσια ιδρύματα και όχι ιδιωτικές/κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Διαμορφώνουν το πρόγραμμά τους για ολόπλευρη γνώση και ελεύθερη κριτική και κλείνουν τις πόρτες τους στους ιδιώτες, τους χορηγούς, τις εταιρείες.

Τα σχολεία έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικούς και γονείς που θα αμείβονται αξιοπρεπώς και όχι από οικονομική εξαθλίωση, ανεργία και φτώχεια. Παλεύουμε για κατάργηση του βαθμολογίου – μισθολογίου, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις των εκπαιδευτικών, αξιοπρεπείς μισθούς και σταθερή – μόνιμη εργασία για όλο το λαό.

Τα σχολεία πρέπει να αγκαλιάσουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποβάθμιση και κατάργηση των δομών της ειδικής αγωγής.

Τα σχολεία χρειάζονται ελευθερία και όχι φασισμό, ρατσιστικές διακρίσεις και ναζιστικές απειλές. Παλεύουμε για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών, σχολείο ανοιχτό για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα ή εθνικότητα.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

το Σάββατο 2 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

 

 

Από τη Δ.Ο.Ε.

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΚΕ-ΔΑ)

ΕΔΡΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑ Χαριλάου 30 Τ.Κ. 192 00  2105546237-2105546321 FAX 2105542067

Email: ekeda@hotmail.gr

Ελευσίνα 26/2/2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ το ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΊΟΥ & ώρα 12:00μ.μ.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, συνεχίζουμε τον μαραθώνιο αγώνα δρόμου αντίστασης και ανατροπής των βάρβαρων, νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.

Κάνουμε σημαία τη θέλησή μας για διαρκή αγώνα,  ενότητα και αλληλεγγύη πάνω στα δίκαια αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας για κατάργηση όλων των άδικων, αναποτελεσματικών, μνημονιακών πρακτικών που επιβάλλει η Τρόικα του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Συμπαραστεκόμαστε στην πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών για κοινό αγώνα.

Συμπορευόμαστε σε έναν αγώνα για μια παιδεία δημόσια και πραγματικά δωρεάν, έτσι όπως οφείλει να παρέχει η ελληνική πολιτεία.

Για μια παιδεία δωρεάν και δημόσια, που θα ανοίγει καινούριους δρόμους με όραμα και προοπτική στους Δασκάλους, στους Καθηγητές,  μα κυρίως στους μαθητές και στους φοιτητές.

Για μια παιδεία δωρεάν και δημόσια ως κεκτημένο αγαθό για την φτωχή εργατική, λαϊκή οικογένεια.

Είμαστε  αλληλέγγυοι στο πλευρό των εκπαιδευτικών και στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο που πραγματοποιείται το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 12:00μ.μ. στα Προπύλαια.

Καλούμε όλα τα σωματεία της δύναμης του ΕΚΕ-ΔΑ να λάβουν μέρος ενεργά στην κινητοποίηση με την συμμετοχή όλων.

Όλοι μαζί διεκδικούμε το αυτονόητο:

v    Δημόσιο και πραγματικά Δωρεάν  Σχολείο και Πανεπιστήμιο ανεξαιρέτως, για όλους τους πολίτες της πατρίδας μας.

Θέλοντας το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο να έχει την μέγιστη επιτυχία, το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας θα βάλει πούλμαν για να εξυπηρετήσει όλους εκείνους που θα μεταφερθούν στην Αθήνα και στα Προπύλαια.

Το πούλμαν θα αναχωρήσει στις 11:00 μ.μ. από το δημοτικό πάρκιν.

Για τη Διοίκηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚ.  ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ                                            ΒΑΓΓ.  ΛΙΓΓΟΣ

ΟΛΜΕ 

Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ οδηγούν σε διάλυση τη δημόσια δωρεάν παιδεία

̶            Τα σχολεία πεινάνε και κρυώνουν. Χιλιάδες παιδιά περνούν τις πόρτες τους πεινασμένα εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης, της φτώχειας και της ανεργίας. Εκατοντάδες σχολεία δεν έχουν ούτε δεκάρα στα ταμεία τους. Διεκδικούμε συσσίτια για τα παιδιά, πετρέλαιο και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία μας.

̶             Τα σχολεία χρειάζονται δάσκαλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές και όχι συγχωνεύσεις, συμπτύξεις, αύξηση αριθμού των μαθητών στα τμήματα, αύξηση του διδακτικού ωραρίου και υποχρεωτικές μετακινήσεις. Αγωνιζόμαστε για μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Διεκδικούμε ίδρυση νέων νηπιαγωγείων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες νηπίων/προνηπίων για φοίτηση. Παλεύουμε για την ανατροπή του σχεδίου «Αθηνά», που προχωρά σε καταργήσεις τμημάτων, οδηγεί σε διάλυση το πανεπιστήμιο εναρμονίζοντάς το με τις ανάγκες της αγοράς και ιδιωτικοποιεί τη λειτουργία του.

̶            Τα σχολεία χρειάζονται δημοκρατία και όχι αξιολόγηση, απολύσεις, φόβο και υποταγή. Αγωνιζόμαστε για παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατική συλλογική λειτουργία του σχολείου, ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση, για να μην περάσει το αυταρχικό Π.Δ. του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση.

̶            Τα σχολεία χρειάζονται δωρεάν βιβλία και όχι σχέδια για άμεση ή σταδιακή κατάργηση της δωρεάν διανομής τους. Διεκδικούμε δωρεάν παιδεία για όλους. Ούτε δεκάρα από τις τσέπες των γονιών για βιβλία, πετρέλαιο, λειτουργικές δαπάνες, γραφική ύλη κλπ.

̶            Τα σχολεία είναι δημόσια ιδρύματα και όχι ιδιωτικές/κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Διαμορφώνουν το πρόγραμμά τους με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών για ολόπλευρη γνώση και ελεύθερη κριτική και κλείνουν τις πόρτες τους στους ιδιώτες, τους χορηγούς, τις εταιρείες.

̶            Τα σχολεία έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικούς και γονείς που θα αμείβονται αξιοπρεπώς και όχι από οικονομική εξαθλίωση, ανεργία και φτώχεια. Παλεύουμε για κατάργηση του βαθμολογίου – μισθολογίου, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις των εκπαιδευτικών, αξιοπρεπείς μισθούς  και σταθερή – μόνιμη εργασία για όλο το λαό.

̶            Τα σχολεία πρέπει να αγκαλιάσουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποβάθμιση και κατάργηση των δομών της ειδικής αγωγής.

̶            Τα σχολεία πρέπει να υπερασπίσουν την τέχνη, τον πολιτισμό, την ελπίδα. Υπερασπιζόμαστε τα μουσικά και καλλιτεχνικά γυμνάσια και λύκεια που χρειάζονται στήριξη και χρηματοδότηση και όχι υπονόμευση.

̶            Τα σχολεία χρειάζονται ελευθερία και όχι φασισμό, ρατσιστικές διακρίσεις και ναζιστικές απειλές. Παλεύουμε για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών, σχολείο ανοιχτό για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα ή εθνικότητα.

̶            Όλα τα σχολεία (Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, ΕΠΑΣ) χρειάζονται αυξημένη χρηματόδοτηση και πολύπλευρη στήριξη για να λειτουργήσουν.

Να τους σταματήσουμε !

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ !

Όλοι –ες, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΗ, 12 μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και στη συναυλία που θα ακολουθήσει στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 2μμ,

 από τους μαθητές μουσικών σχολείων της Αττικής.

Όλοι – ες μαζί, ξεκινάμε έναν κοινωνικό ανένδοτο, έναν παλλαϊκό αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για μια άλλη προοπτική για τους εργαζόμενους, για τη νέα γενιά, για τη δημόσια δωρεάν παιδεία.

 

 ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

πανεκπαιδευτικό
συλλαλητήριο
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΗ,
11:30 π.μ., ΚΕΝΤΡΙΚΗ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

 

 

Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ οδηγούν σε διάλυση το δημόσιο δωρεάν σχολείο

Τα σχολεία πεινάνε και κρυώνουν. Η καπιταλιστική κρίση έχει εξαναγκάσει χιλιάδες  παιδιά να περνούν το κατώφλι του σχολείου τους υποσιτιζόμενα. Πολλά σχολεία βρίσκονται με άδεια ταμεία. Διεκδικούμε το δικαίωμα κάθε παιδιού να τρέφεται, να θερμαίνεται και να μορφώνεται στο δημόσιο σχολείο, απαιτούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία μας.
Τα σχολεία χρειάζονται δάσκαλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές και όχι συγχωνεύσεις, συμπτύξεις, αύξηση αριθμού των μαθητών στα τμήματα. Αγωνιζόμαστε για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Διεκδικούμε ίδρυση νέων νηπιαγωγείων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες νηπίων/προνηπίων για φοίτηση.
Τα σχολεία χρειάζονται δημοκρατία και όχι αξιολόγηση, απολύσεις, φόβο και υποταγή. Έχουν ανάγκη από δημοκρατικό, παιδαγωγικό, δημιουργικό κλίμα. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς που διαμορφώνουν ελεύθερα και δημιουργικά ένα τέτοιο κλίμα και δεν καταναλώνονται σε ένα κυνήγι εντυπωσιασμού και επίδειξης. Εκπαιδευτικούς που δεν ενδιαφέρονται να φανούν αρεστοί στους προϊσταμένους τους, αλλά νοιάζονται για τις
πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες των μαθητών τους. Αγωνιζόμαστε για παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατική συλλογική λειτουργία του σχολείου, ενάντια στην αξιολόγηση –χειραγώγηση, για να μην περάσει το αυταρχικό Π.Δ. του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση.
Τα σχολεία χρειάζονται δωρεάν βιβλία και όχι σχέδια για άμεση ή σταδιακή κατάργηση της δωρεάν διανομής τους. Διεκδικούμε δωρεάν παιδεία για όλους. Ούτε δεκάρα από τις τσέπες των γονιών για βιβλία, πετρέλαιο, λειτουργικές δαπάνες, γραφική ύλη κλπ.
Τα σχολεία είναι δημόσια ιδρύματα και όχι ιδιωτικές/κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Διαμορφώνουν το πρόγραμμά τους με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών για ολόπλευρη γνώση και ελεύθερη κριτική και κλείνουν τις πόρτες τους στους ιδιώτες, τους χορηγούς, τις εταιρίες.
Τα σχολεία έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικούς και γονείς που θα αμείβονται αξιοπρεπώς και όχι από οικονομική εξαθλίωση, ανεργία και φτώχεια. Παλεύουμε για κατάργηση του  βαθμολογίου – μισθολογίου, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, ψωμί και σταθερή – μόνιμη εργασία για όλο το λαό.
Τα σχολεία πρέπει να αγκαλιάσουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποβάθμιση και κατάργηση των δομών της ειδικής αγωγής. Για την πλήρη στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό.
Τα σχολεία πρέπει να υπερασπίσουν την τέχνη, τον πολιτισμό, την ελπίδα. Υπερασπιζόμαστε τα μουσικά και καλλιτεχνικά γυμνάσια και λύκεια που χρειάζονται στήριξη και χρηματοδότηση και όχι υπονόμευση.

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ !
Όλοι –ες, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, φοιτητές,
εργαζόμενοι και άνεργοι
στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΗ, 11:30 π.μ.,
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ
Όλοι – ες μαζί, ξεκινάμε ένα κοινωνικό ανένδοτο, ένα παλλαϊκό αγώνα διαρκείας
για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για να
δημιουργηθεί μια άλλη προοπτική για τους εργαζόμενους, για τη νέα γενιά, για το
δημόσιο δωρεάν σχολείο.
Η κινητοποίηση πραγματοποιείται από κοινού με την ΕΛΜΕ Ξάνθης και το
Σύλλογο Αποφοίτων ΕΠΑΘ