Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

09-03-2013

Απόφαση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων


Το ΔΣ του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ αφού πήρε υπόψη του :

 

  • Την εντεινόμενη επίθεση του μετώπου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ ενάντια στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση αλλά και ευρύτερα στα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού

 

  • Την προώθηση των πειθαρχικών, των απολύσεων και της αξιολόγησης με τις διώξεις εκπαιδευτικών και το νέο σχέδιο Π.Δ.

 

  • Τα σχέδια για συγχωνεύσεις, συμπτύξεις, αύξηση ωραρίου και υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών

 

  • Τη μαζικότητα και τη δυναμική του συλλαλητηρίου της 2ης Μάρτη και την ευρύτερη απήχηση της διακήρυξης και της καμπάνιας που υλοποιήσαμε μαζί με δεκάδες άλλους Συλλόγους και σωματεία

 

  • Την τελευταία σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ (Τρίτη, 5 Μάρτη) και τις προτάσεις που κατατέθηκαν από Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ

 

Αποφασίζει :


Συμμετοχή στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στις 6 ή 7 Απρίλη. Επιδιώκουμε το συλλαλητήριο να πάρει ευρύτερα παλλαϊκά και πανεργατικά χαρακτηριστικά ενάντια στην κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και την πολιτική τους και να έχει ακόμα μαζικότερο χαρακτήρα από τις 2 Μάρτη.

Διοργάνωση κεντρικής εκδήλωσης σε μεγάλο πανεπιστημιακό χώρο για την αξιολόγηση και το πειθαρχικό δίκαιο στις 14 Απρίλη.

Διακίνηση σε συνεργασία με τους άλλους Συλλόγους και ΕΛΜΕ κειμένου ενάντια στην αξιολόγηση χειραγώγηση και τις απολύσεις.

Απεύθυνση σε σωματεία και μαζικούς φορείς ώστε να συνυπογράψουν τη διακήρυξη για την παιδεία.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Συλλόγους ΠΕ της Α΄ Αθήνας για εκπαιδευτικά ζητήματα.

Ζωγράφου, 7 Μάρτη 2013

Comments are closed.