Ψήφισμα για τις υπηρεσιακές μεταβολές στην ειδική αγωγή

Ψήφισμα για τις υπηρεσιακές μεταβολές στην ειδική αγωγή

Στο νόμο της Ειδικής Αγωγής (ν.3699/2008, άρθρα 21-22), υπάρχει η διάταξη να προηγούνται σε μεταθέσεις, αποσπάσεις, στις υπηρεσιακές μεταβολές γενικά ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ οι δάσκαλοι, οι νηπιαγωγοί, γενικά οι εκπαιδευτικοί που έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. Αυτή η διάταξη ουσιαστικά καταργεί τους βασικούς τίτλους σπουδών, τα πτυχία των Πανεπιστημίων της χώρας και οδηγεί  σε μια ανεξέλεγκτη παροχή μεταπτυχιακών τίτλων Ειδικής Αγωγής τόσο από τα Πανεπιστήμια της χώρας μας όσο και από άλλες χώρες.

Στηρίζουμε  το δίκαιο αίτημα του ΣΑΤΕΑ (Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής) αναφορικά με τον πίνακα κατάταξης αναπληρωτών και ζητούμε:

να ισχύσει το ίδιο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για όλους τους άλλους κλάδους εκπαιδευτικών. Δηλαδή πίνακας με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, πίνακας «καθαρός» για τους ΠΕ61-ΠΕ71.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην απαξίωση των συναδέλφων μας της Ειδικής Αγωγής που για μια δεκαετία υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν στον ευαίσθητο αυτό τομέα της Ειδικής Αγωγής.

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ