Καταγγελία του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για τη δράση και τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής εναντίον εκπαιδευτικών

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τα περιστατικά επιθέσεων των νεοναζιστικών ομάδων ενάντια σε αγωνιστές εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα :

Α) Στις 2 Απριλίου, στα Χανιά, ομάδα στελεχών και πολιτευτών της Χρυσής Αυγής, κυκλοφορούσε προκλητικά στους δρόμους των Χανίων, προπηλάκιζε νεολαίους που δεν «ενέκρινε» την εμφάνισή τους, επιτέθηκε και χτύπησε τρεις μετανάστες και κατάληξε στο λιμάνι της πόλης για να «ξεκουραστεί» σε καφέ. Εκεί οι φασίστες απωθήθηκαν από ομάδα νεολαίων με αποτέλεσμα ένας από τους ναζί να βρεθεί στη θάλασσα. Κατόπιν τα μέλη της ΧΑ χτύπησαν εργαζόμενο καφετέριας του λιμανιού που προσπάθησε να προστατεύσει το χώρο της εργασίας του. Στο σημείο, μετά το τέλος της συμπλοκής, ανάμεσα σε πολύ άλλο κόσμο που είχε πάει να δει τι έγινε, βρέθηκε η Μαργαρίτα Παπαμηνά, εκπαιδευτικός και εκλεγμένη στο ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στα Χανιά. Οι φασίστες την αναγνώρισαν και άρχισαν να της επιτίθενται και να την βρίζουν με τον πιο χυδαίο τρόπο. Υπογραμμίζουμε ότι η αστυνομία όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να την προστατέψει αλλά η συναδέλφισσα βρέθηκε στο τμήμα μαζί με τον εργαζόμενο της καφετέριας που είχε χτυπηθεί από τους φασίστες και τον καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Τσιάκαλο, που βρέθηκε τυχαία στο χώρο και έγινε μάρτυρας των γεγονότων. Βρέθηκαν εκεί προκειμένου να καταθέσουν οι ίδιοι μήνυση κατά των χρυσαυγιτών. Είναι εντυπωσιακό ότι η αστυνομία καθυστερούσε, με αποτέλεσμα να κρατηθούν παράνομα για έξι τουλάχιστον ώρες στο τμήμα. Χαράματα της επόμενης μέρας έμαθαν ότι έχουν μηνυθεί τόσο από τη Χρυσή Αυγή όσο και από την αστυνομία. Βρέθηκαν δηλαδή από κατήγοροι, κατηγορούμενοι στο αυτόφωρο!!! Μαζί τους κατηγορήθηκαν  μια δημοσιογράφος, δυο εκπαιδευτικοί και δυο φοιτητές.

 

Β) Τραμπούκικη επίθεση από «φουσκωτούς» μπράβους της Χρυσής Αυγής δέχτηκε συνάδελφος, στο 4ο Λύκειο Αχαρνών, την ώρα που συνόδευε μαθητές σε εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια του μαθήματός του. Ο συνάδελφος, στο πλαίσιο του μαθήματος της θρησκειολογίας είχε προγραμματίσει επίσκεψη της τάξης σε ινδουιστικό ναό (άσραμ) που βρίσκεται λίγα μέτρα από το σχολείο. Στη διαδρομή, πέντε «φουσκωτοί» των «ταγμάτων εφόδου» της Χρυσής Αυγής, ακινητοποίησαν τον εκπαιδευτικό μπροστά στα μάτια των μαθητών του και του άλλου εκπαιδευτικού που συνόδευε τα παιδιά και επιτέθηκαν εναντίον του με χυδαίους χαρακτηρισμούς, βρισιές και απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του. Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί συνέχεια της επίθεσης που, με μπροστάρηδες και πρωταγωνιστές Χρυσαυγίτες μαθητές, δέχτηκε η σύζυγός του, συναδέλφισσα στο ίδιο Λύκειο, επειδή μοίραζε έξω από το σχολείο  ανακοίνωση για την 25η Μαρτίου .

     Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τις απειλές και την τρομοκρατία μπορούν να σπείρουν το φόβο και την υποταγή

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ  ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ!!!

Οι Τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής δεν τρομάζουν τους εκπαιδευτικούς και το λαό.

Είναι γελασμένοι βέβαια αν πιστεύουν ότι θα τους αφήσουμε να τους περάσει. Εμείς οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουμε παιδεία κι ελευθερία, που δίνουμε μάχες για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, δε θα επιτρέψουμε να εισχωρήσει στην καρδιά και το νου των μαθητών μας το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο, θα αγωνιστούμε ενάντια στη φτώχεια και την ανέχεια, για τα δικαιώματα του κόσμου της βιοπάλης όποιο κι αν είναι το χρώμα, η εθνικότητα, η θρησκεία του. Στα σωματεία μας, στα σχολεία μας και στις γειτονιές μας, είναι ανεπιθύμητα τα μέλη και στελέχη εγκληματικών ναζιστικών και φασιστικών οργανώσεων τύπου Χρυσή Αυγή. Οι απειλές των βάρβαρων νοσταλγών του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου δε θα λυγίσουν το αδούλωτο δημοκρατικό φρόνημα των εκπαιδευτικών. Γνωρίζουμε καλά ότι οι ναζί και στο παρελθόν αλλά και σήμερα, αποτελούν το οπλισμένο χέρι των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών και λειτουργούν ως υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων που τους χρηματοδοτούν και τους υποθάλπτουν. Η μάχη ενάντια στις φασιστικές ιδέες είναι μάχη της εργατικής τάξης, του εργατικού λαϊκού κινήματος εναντίον του κεφαλαίου, το οποίο χρησιμοποιεί το φασισμό ως την πιο ακραία μορφή διαχείρισής του. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι οι πολιτικές επιλογές τους μας κάνουν ακόμα πιο αποφασισμένους, ακόμη πιο ενωμένους, ακόμη πιο δυνατούς και ακόμη πιο ριζοσπαστικούς. Απαιτούμε:

  • την άμεση παύση των πολιτικών διώξεων-καμία δίωξη σε αντιφασίστες και εργαζόμενους για τη συνδικαλιστική τους δράση
  • να καταδικαστούν οι νεοναζί δράστες των ρατσιστικών επιθέσεων

 

Καλούμε τους συναδέλφους:

– Να ανοίξουν την κουβέντα με θάρρος μέσα στην τάξη για το ρόλο του φασισμού. Να μιλήσουν στους μαθητές για τα δεινά που έφερε στο λαό το χουντικό καθεστώς της 21ης Απριλίου.

– Να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενόψει της 9ης Μαΐου, μέρας της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

 

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ!!!

ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!!!