Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων του λαού

Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που οδηγεί στη φτωχοποίηση των εργαζομένων, συνοδεύεται από την καταστολή και τον αυταρχισμό, την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων.

Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσονται οι διώξεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στο ΜΕΤΡΟ :

H απαράδεκτη και πρωτοφανής απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών, που καταδίκασε σε 6μηνη φυλάκιση, 3 εργαζόμενους συνδικαλιστές των ΟΤΑ επειδή στήριξαν με την παρουσία τους τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής το 2007(!!!). Το δικαστήριο καταδίκασε τους Νίκο Αδαμόπουλο, μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, Βασιλική Καραγεώργου, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής και πρώην μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Νίκο Μαυρουδή, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας και εκλεγμένο μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Η ποινική δίωξη του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας ΜΕΤΡΟ Αθήνας (ΣΕΛΜΑ), Αντώνη Σταματόπουλου για παρακώλυση συγκοινωνιών στις 7, 8 και 9-1-2013, είναι ένα ακόμη επεισόδιο στον ολοκληρωτικό κατήφορο του καθεστώτος.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους συνδικαλιστές εργάτες που διώκονται για τη συμμετοχή τους στους απεργιακούς εργατικούς αγώνες. Η τρομοκρατία και οι διώξεις δεν μπορούν να κάμψουν τους αγώνες των εργαζομένων.