Αποφάσεις του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ για την απεργιακή –-αγωνιστική συμπόρευση των εκπαιδευτικών

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με την ολομέλεια προέδρων της ΟΛΜΕ χωρίς να γνωρίζει το τελικό αποτέλεσμά της. Παρ’ ότι δεν είχε απαρτία υπήρξε μια σημαντική συμμετοχή για τα μέτρα του Συλλόγου μας. Συμμετείχαν περίπου 50 συνάδελφοι. Μετά από γόνιμη συζήτηση, οι τελικές αποφάσεις πάρθηκαν κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ. :

 

Στα πλαίσια της προηγούμενης απόφασης του Δ.Σ. (επισυνάπτεται παρακάτω) για απεργιακή συμπόρευση και στήριξη της απόφασης της ΟΛΜΕ για απεργία στις εξετάσεις δηλώνουμε τα παρακάτω :

 

  1. Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες επιστρατευμένους καθηγητές που κάτω από συνθήκες αυταρχισμού και κυβερνητικής και κρατικής τρομοκρατίας συμμετείχαν στις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ και μαζικά υπερψήφισαν την εισήγηση της ΟΛΜΕ. Στην περιοχή μας, η απόφαση υπερψηφίστηκε από τη Στ΄ ΕΛΜΕ και από τη Β΄ ΕΛΜΕ (στην απόφαση της ΓΣ της οποίας υπήρξε και η προσθήκη «με μαζικούς πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς όρους επιδιώκουμε την ανατροπή της επιστράτευσης».

 

  1. Αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας σε κάθε μορφή κινητοποίησης που θα επιλέξει η ΟΛΜΕ τις επόμενες ημέρες. Σχετικά με την κήρυξη στάσης εργασίας από το Σύλλογο για την Παρασκευή 17/5, μετά και την απόφαση της ΔΟΕ για συμπόρευση με την ΟΛΜΕ, εκτιμούμε ότι για να κηρυχθεί η στάση εργασίας πρέπει ως ελάχιστη προϋπόθεση να υπάρχει η ανάγκη κάλυψης πρωινού συλλαλητηρίου.

 

  1. Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ να αγνοήσει τα αιτήματα της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ για γενική απεργία την Παρασκευή 17/5 και αντιθέτως να κηρύξει απεργία την Τρίτη 14/5 (ημέρα που είχαν οριστεί οι Γ.Σ. των καθηγητών) και μάλιστα σε χρόνο που ήταν αδύνατον να ενημερωθούν τα σχολεία, λειτούργησε υπονομευτικά στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Έδωσε επιπλέον την ευκαιρία σε κυβερνητικά στελέχη να εκφράσουν την ικανοποίηση και να δώσουν τα συγχαρητήριά τους στο τριτοβάθμιο όργανο των δημοσίων υπαλλήλων για τη στάση του σε αυτή την κρίσιμη σύγκρουση. Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν Γενική Απεργία την Παρασκευή 17/5.

 

  1. Συγκροτούμε επιτροπή αγώνα αποτελούμενη από μέλη του Δ.Σ. και συναδέλφους που δήλωσαν τη συμμετοχή τους στη Γ.Σ. με στόχο τη συμμετοχή της στην κεντρική απεργιακή επιτροπή της ΟΛΜΕ.

 

  1. Εκτιμούμε ως άμεση προτεραιότητα και στόχο της περιόδου τη συγκρότηση ενός κοινωνικού – πολιτικού μετώπου που θα εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Τα συνδικάτα οφείλουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτού του μετώπου.

 

  1. Προχωρούμε σε καταγραφή των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης των σχολείων του Συλλόγου μας ώστε να εκδοθεί ανακοίνωση με τίτλο «οι δάσκαλοι διδάσκουν αλληλεγγύη» και να τεκμηριωθεί η θέση ότι εκπαιδευτικοί – γονείς και μαθητές είναι φυσικοί σύμμαχοι και η προσπάθεια της κυβέρνησης να τους διαιρέσει θα πέσει στο κενό.

 

 

Αμπελόκηποι, 15/5/2013