Ψήφισμα του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για τα γεγονότα στη Συρία

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε την όξυνση της κατάστασης στη Ν.Α. Μεσόγειο και ειδικά στη Συρία.

Οι στρατιωτικές προετοιμασίες των ΗΠΑ εντείνονται και απειλούν με ανάφλεξη την περιοχή και τους λαούς με αιματοχυσία.

Όποιο πρόσχημα και αν επικαλούνται οι ιμπεριαλιστές (π.χ. χρήση χημικών που, ως ενέργεια, είναι καταδικαστέα έτσι κι αλλιώς), δεν μπορεί να δικαιολογήσει κανενός είδους επέμβαση στις υποθέσεις των χωρών της περιοχής. Οι λαοί είναι οι μόνοι υπεύθυνοι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους. Δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τις πολεμικές συρράξεις και τον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών του πλανήτη.

Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να μην εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο, άμεση ή έμμεσο, στην ιμπεριαλιστική επέμβαση. Καμιά διευκόλυνση στην επίθεση μέσω της βάσης της Σούδας ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Καμιά απόφαση οργάνου, ακόμα και του Συμβουλίου Ασφαλείας, δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την επέμβαση και το μακελειό του Συριακού λαού.

Οι εξελίξεις στην περιοχή φέρνουν στο προσκήνιο τα αιτήματα του κινήματος για έξοδο από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων, καταδίκη και άρνηση σε συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές εκστρατείες σε όλο τον κόσμο και άμεσα στη Συρία, αποτροπή της απειλής ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή μας, διάλυση του άξονα Ελλάδας – Ισραήλ.

 

Από το Δ.Σ.