Χωρίς αποφάσεις η ολομέλεια : η πρόταση του Συλλόγου μας και άλλων Συλλόγων και η απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ

Η Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ δεν κατέληξε σε καμία απόφαση για το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης της επόμενης περιόδου. Οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις των συλλόγων δεν είχαν την απαραίτητη απαρτία. Απαρτία είχαν 36 σύλλογοι, εκ των οποίων οι 21 πρότειναν 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες από τις 16/9.


Η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ, μετά την ολοκλήρωση της ολομέλειας, να μη θέσει τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. από τις 16/9 στο πλευρό των αγωνιζόμενων κλάδων είναι αναντίστοιχη της μεγάλης επίθεσης που δέχεται η πρωτοβάθμια εκπαίδευση αυτές τις μέρες. Το ΔΣ της ΔΟΕ αποφάσισε (πέρα από την ήδη αποφασισμένη και αυτονόητη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ) συγκέντρωση στην περιφέρεια  την Παρασκευή 13/9 στις 2 μ.μ. και τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 16/9 για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Την ίδια στιγμή, ο  Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης πιέζει τους διευθυντές σχολείων και τους διευθυντές εκπαίδευσης να βγάλουν υπεράριθμους εκπαιδευτικούς προκειμένου να τους μετακινήσει εκτός ΠΥΣΠΕ. Ο σύλλογός μας, μαζί με άλλους συλλόγους, προκηρύσσει μια επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου  προκειμένου να συμμετάσχουμε μαζικά, μαχητικά και αποφασιστικά στην κινητοποίηση  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ της Α’ Αθήνας. Κανένας συνάδελφός μας δεν πρόκειται να μετακινηθεί εκτός ΠΥΣΠΕ. Κάθε τμήμα θα έχει το δάσκαλό του, θα τοποθετηθούν οι δάσκαλοι των ολοημέρων κανονικά, καθώς και δάσκαλοι για τα τμήματα υποδοχής. Δε θα επιτρέψουμε να γίνουν αλχημείες με τα κενά των σχολείων εις βάρος των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας. Η εγκύκλιος Αρβανιτόπουλου θα μείνει στα χαρτιά.

Όλοι και όλες την Παρασκευή 13/9 στις 2μ.μ. στην κινητοποίηση στην Περιφέρεια Αττικής για να διαμαρτυρηθούμε για τις υπεραριθμίες και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις. (Τσόχα 15)

Όλοι στην απεργία της Δευτέρας 16/9 (συνδυασμός 2 στάσεων εργασίας) και συμμετοχή στην κινητοποίηση στο ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας στις 9 π.μ. και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα προπύλαια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΔΣ της ΔΟΕ

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  12/9/2013

            Το Δ.Σ. της  Δ.Ο.Ε,  στη σημερινή του ανοιχτή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας  Προέδρων των  Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και αφού έλαβε υπόψη του τις αποφάσεις και τις απόψεις που κατατέθηκαν αποφάσισε τα παρακάτω:

  • Πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης Π.Ε., την Παρασκευή 13/9/2013, ενάντια στις απαράδεκτες και αντιεκπαιδευτικές μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ που οδηγούν στη διάλυση του ολοήμερου σχολείου και μετατρέπουν χιλιάδες εκπ/κούς σε “πλεονάζον”, ευέλικτο προσωπικό σε κατάσταση κινητικότητας.
  • Τη Δευτέρα 16/9/13, πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ, κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν (κεντρικό συλλαλητήριο ΟΛΜΕ, Αθήνα, 12.00).
  • Τη στήριξη και διεύρυνση των δράσεων που είχε αποφασίσει το Δ.Σ. από τις 2/9/2013 με κέντρο την πανυπαλληλική 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.
  • Το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου, 2η ημέρα της απεργίας, πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων Εκπ/κων Π.Ε. για να αποφασισθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων (οι αποφάσεις θα σταλούν στο email ή στο φαξ της Δ.Ο.Ε. ώστε να γίνει εκτίμηση για τη συνέχεια).

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 

       Ο Πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας

Χαράλαμπος Κόκκινος                                 Θανάσης Κικινής