ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ 6.30 ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Ψήφισμα της ΓΣ του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ 6.30 ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

 

Η ΓΣ του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε προχθές το βράδυ σε ενέδρα χρυσαυγιτών.

Η χθεσινή δολοφονία του Παύλου Φύσσα είχε προετοιμαστεί από καιρό.

Την προετοίμαζαν οι νεοναζιστές, με τις διαρκείς βίαιες επιθέσεις τους σε μετανάστες και αγωνιστές.

Την προετοίμαζε το κράτος, με την ακροδεξιά του πολιτική και την απροκάλυπτη στήριξη των χρυσαυγιτών.

Την προετοίμαζαν τα ΜΜΕ με την θεωρία των δύο άκρων και τη συνεχή προβολή των δολοφόνων στις σελίδες του λαιφστάιλ και όχι μόνο.

Την προετοίμαζε η αστυνομία, η οποία πολλές φορές, χρόνια τώρα, συγκάλυψε τους εγκληματίες.

Την προετοίμαζε η ατιμωρησία, η ανοχή και ο κοινωνικός κανιβαλισμός.

Χτες, Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη, ξημέρωσε η μέρα που δεν θα έπρεπε να έχει ξημερώσει.

Είμαστε αντιμέτωποι με μια μόνο επιλογή.

Το αυγό του φιδιού είναι εδώ.

Να τσακίσουμε το φασισμό και τις ρίζες του σήμερα και για πάντα.

Καταγγέλουμε τη δολοφονία του νέου εργαζόμενου Παύλου Φύσσα από φασίστες δολοφόνους. Η δολοφονία αυτή έρχεται μετά τις επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, μετά τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη στα Πετράλωνα, μετά από τις δεκάδες επιθέσεις σε εργαζόμενους και μετανάστες. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Είναι η φυσική συνέπεια, η προέκταση της αντιδραστικής πολιτικής που ασκείται ενάντια στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Η δράση των φασιστικών – ναζιστικών ομάδων συμπληρώνει τις πολιτικές της εξαθλίωσης των εργαζομένων. Η παρουσία τους είναι αναγκαιότητα και άλλοθι για την τρομοκρατική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία.

Είναι τα λυσσασμένα μαντρόσκυλα του συστήματος. Γαβγίζουν και δαγκώνουν για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών. Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού-λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.

Έχει μεγάλη ευθύνη η Κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που υιοθετούν και επικαλούνται τη «θεωρία των δυο άκρων» ταυτίζοντας πολιτικές οργανώσεις με ναζιστικές – φασιστικές εγκληματικές ομάδες. Δικαιολογούν έτσι τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Οι εργαζόμενοι, το εργατικό λαϊκό κίνημα, οι εκπαιδευτικοί θα απομονώσουμε τους φασίστες, δεν θα τους αφήσουμε να τρομοκρατούν.

Το εργατικό κίνημα θα κόψει το χέρι των φασιστοειδών που είναι το τσιράκι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ο λαός θα διώξει τους φασίστες από όλες τις γειτονιές. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των συνδικάτων και των μαζικών φορέων σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Δαβάκη στο Περιβολάκι της Νίκαιας.

ΕΞΩ οι φασίστες από τον Πειραιά και από κάθε λαϊκή γειτονιά.

Να μη μπορούν να σταθούν πουθενά.

Να σβήσουν από προσώπου γης.