11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 11.30 π.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σύλλογοι ΠΕ (Αμαρουσίου, Δυτ. Αττικής, Παρθενώνας, Περικλής, Αριστοτέλης, Α΄ Αθήνας) και Ενώσεις Γονέων καλούν σε κινητοποίηση στην Περιφέρεια

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.                    Μαρούσι 9 – 10 – 2013                                                                                                          

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                                         Αρ. Πρ.: 134

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5                                           

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι                                            

Τηλ. & Fax: 210 8020788                                                                          

Πληροφ. Καββαδία Φ.

Email:syll2grafeio@gmail.com                      

Προς : ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. Αττικής, Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Ατττικής, Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας. Μέλη του Συλλλόγου μας

 

Θέμα: « Προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 – 10 – 2013 και παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής στις 12:00 το μεσημέρι».

 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου διαπιστώνοντας την καθημερινή απαξίωση της εργασίας των εκπαιδευτικών της Π.E. και τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου που επιφέρουν οι εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης στο χώρο της Δημόσιας Εκπ/σης αφού:

  • ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους παρατηρούνται τεράστια κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό,
  • τα ολοήμερα σχολεία οδηγούνται στο κλείσιμο με την κατάργηση χιλιάδων θέσεων Δασκάλων που υπηρετούν σε αυτά
  • εκατοντάδες τμήματα ένταξης παραμένουν ακάλυπτα με στόχο την κατάργηση τους
  • εκατοντάδες συνάδελφοι μας δάσκαλοι μετακινήθηκαν παράνομα από τις Δ/νσεις Π. Ε. που ανήκαν, εντός της Περιφέρειας Αττικής για να καλύψουν κενά σε άλλες Δ/νσεις εξαιτίας της παντελούς έλλειψης μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΡΙΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 – 10 – 2013 στις 12:00 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 – 10 – 2013 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Τσόχα 14 Αμπελόκηποι) – Την παράσταση Διαμαρτυρίας συνδιοργανώνουν και συμμετέχουν Ενώσεις Γονέων των Δήμων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας

 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ 9 – 9 – 2013 ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
  • ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΣΠΕ Α΄ – Β΄- Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Π. Ε. ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ
  • ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Κ.Π.
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

 

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 11.30 π.μ.  ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΣΟΧΑ 15-17 Αμπελόκηποι

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

 

Να λειτουργήσουν άμεσα τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία με διατήρηση του υπάρχοντος προσωπικού, όπου υπάρχει , αλλά και τοποθέτηση μόνιμου διδακτικού προσωπικού, όπου αυτό απαιτείται. Να ανακληθεί η απόφαση για τους «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικούς.

Με την κατάργηση της θέσης δασκάλου στα ολοήμερα σχολεία με ΕΑΕΠ , την αφαίρεση της μελέτης από τα διδακτικά αντικείμενα  και με την διατήρηση ενός μόνο δασκάλου στα κλασσικά  ολοήμερα, τα σχολεία μας  μετατρέπονται από  ολοήμερα σε παιδοφυλακτήρια.  Σε  περίπτωση πλημμελούς λειτουργίας του ολοήμερου καταπατούνται τα συνταγματικά δικαιώματα των γονέων στην εργασία και των παιδιών στην μόρφωση.

Με την πρόσληψη δασκάλων γενικής παιδείας μέσω ΕΣΠΑ για τα ΕΑΕΠ, με βάση νεότερη εγκύκλιο, τα ολοήμερα αποκτούν ημερομηνία λήξης και οι εκπαιδευτικοί χάνουν κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Αρνούμαστε τη συσσώρευση πάνω από 25 παιδιών σε μια τάξη. Να ανακληθεί η ΚΥΑ για αύξηση κατά 10% του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Τα παιδιά μας δεν είναι νούμερα αποτυπωμένα σε χαρτί. Η εκπαιδευτική διαδικασία στηρίζεται στην ουσιαστική σχέση εκπαιδευτικού – μαθητή και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως διαδικασία τακτοποίησης ομοιόμορφων κονσερβών σε ράφια αποθήκης.

Απαιτούμε να ανακληθούν άμεσα οι αποφάσεις αναστολής της τοποθέτησης δασκάλων στα τμήματα ένταξης

Η απαξίωση των τμημάτων ένταξης είναι πράξη οπισθοδρόμησης που θα οδηγήσει σε εκπαιδευτικό και κατά συνέπεια σε κοινωνικό αποκλεισμό πολλά παιδιά.

Να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις παράλληλης στήριξης

Είναι αδιανόητο οι γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες   να πληρώνουν από την τσέπη τους για να μπορούν τα παιδιά να παρακολουθήσουν το «δημόσιο σχολείο»

Δεν δεχόμαστε οι βασικές λειτουργίες του δημόσιου σχολείου «να παίζονται στα ζάρια» όταν και όποτε υπάρχουν κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Αρνούμαστε το δικαίωμα των παιδιών για εκπαίδευση και των γονέων για εργασία , να μπαίνει στην προκρούστεια κλίνη των αριθμητικών υπολογισμών των δανειστών και των δυναστών της χώρας μας. 

Συμπαρατασσόμαστε με τους εκπαιδευτικούς και με όλους τους εργαζόμενους και

Απαιτούμε το κράτος να εκπληρώσει την συνταγματική του υποχρέωση για δημόσια και  δωρεάν παιδεία

 

Οι  Ενώσεις  γονέων  των  Δήμων :

ΚΗΦΙΣΙΑΣ , ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ , ΠΕΥΚΗΣ-ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ , ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ , ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ , ΠΕΝΤΕΛΗΣ , ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΠΑΠΑΓΟΥ , ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ , ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ