ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Η δολοφονία του αγωνιστή Π. Φύσσα από την φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και ότι επακολούθησε αποτελούν τομή για τον αντιφασιστικό αγώνα και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Η όψιμη ανακάλυψη του εγκληματικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης και η όψιμη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διώξεις συνιστούν ένα είδος δικαίωσης για το αντιφασιστικό κίνημα, δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό. Δεν περιμένουμε την «κάθαρση» από το σύστημα και την κυβέρνηση που τους στήριξε και τους πρόβαλε, υιοθέτησε την απάνθρωπη φιλολογία τους και την αντικοινωνική τους ατζέντα, που συγκάλυψε ή και συνέργησε σε δολοφονίες και πογκρόμ μεταναστών και χρησιμοποίησε ύπουλα τους φασίστες ενάντια στο κίνημα και τους εργατικούς αγώνες και διεκδικήσεις. Που προσπαθεί ακόμα και τις διώξεις της εγκληματικής Χρυσής Αυγής να τις αξιοποιήσει πολιτικά και ιδεολογικά ενάντια στην εργατική τάξη, το λαό και τους αγώνες με τα ιδεολογήματα των «δύο άκρων», που ταυτίζουν πολιτικές οργανώσεις με ναζιστικές – φασιστικές εγκληματικές ομάδες, του «δημοκρατικού τόξου», που σημαίνει υποταγή στην βαρβαρότητα των μνημονίων, και της «βίας απ’ όπου και αν προέρχεται», που σημαίνει αφοπλισμό του κινήματος από το δικαίωμα στην απεργία, την κατάληψη, τη διαδήλωση, τη διαμαρτυρία.

Τον φασισμό μπορεί να τον τσακίσει μόνο η πάλη του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Αυτή είναι που θα βάλει φρένο, θα αποκαλύψει τον αντιδραστικό συστημικό τους ρόλο, θα πολεμήσει την απάνθρωπη ιδεολογία τους με τις δικές της αξίες: την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, το όραμα για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης, απαλλαγμένη  από τον πολιτικό και οικονομικό καταναγκασμό και εκμετάλλευση. Που θα κερδίσει τις καρδιές των ανθρώπων στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή ενάντια στην βαρβαρότητα της κυβέρνησης, της τρόικα και της ΕΕ, ενάντια σε ένα σύστημα που σαπίζει μέσα στην κρίση του και γεννάει τέρατα, όπως ο φασισμός.

Μ’ αυτές τις σκέψεις αποφασίσαμε να καλέσουμε τους εργαζόμενους, άνεργους, νεολαίους της γειτονιάς στις 2 Νοέμβρη να διαδηλώσουμε στους Αμπελόκηπους και στο Γκύζη την αποφασιστικότητά μας να τσακίσουμε τους φασίστες και να μην τους αφήσουμε κανένα χώρο στα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, τη γειτονιά.

Καλούμε τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς του 7ου διαμερίσματος (σωματεία, συλλόγους, συνελεύσεις, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, κοινότητες μεταναστών, συλλόγους γονέων)  να συμμετάσχουν σ’ αυτή την κινητοποίηση. Για το σκοπό αυτό τους καλούμε σε σύσκεψη φορέων τη Δευτέρα 21/10, 7μμ, στα γραφεία που μας παραχωρεί η Β’ ΕΛΜΕ, Παναγή Κυριακού 10, κτίριο πρώην 46ου λυκείου, απέναντι απ’ το Έλενα.

 

Αντιφασιστική Κίνηση 7ου διαμερίσματος

Αμπελόκηποι – Γκύζη – Πολύγωνο