ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ Σάββατο 9 Νοεμβρίου 11πμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 21/10, μετά από πρόσκληση της Αντιφασιστικής Κίνησης 7ου διαμερίσματος (Αμπελόκηποι, Γκύζη, Πολύγωνο), πραγματοποιήθηκε σύσκεψη τοπικών φορέων για τη συνδιοργάνωση αντιφασιστικής διαδήλωσης στη γειτονιά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους παρακάτω φορείς

– Αντιφασιστική Κίνηση 7ου διαμερίσματος (Αμπελόκηποι, Γκύζη, Πολύγωνο)

– Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό

– Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)

– Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας

– Α’ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών ΠΕ

– Σύλλογος Προσωπικού Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών (Γηροκομείο)

– Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη

ü Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων

ü Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αντίστασης 7ου διαμερίσματος

Κοινή πεποίθηση των παρευρισκόμενων είναι ότι το φασισμό πολιτικά και ιδεολογικά μπορεί να τσακίσει μόνο το εργατικό και λαϊκό κίνημα, με τις δικές του αξίες: την αλληλεγγύη των εργαζομένων, ελλήνων και μεταναστών, τη συλλογικότητα, το όραμα για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης, απαλλαγμένη  από τον πολιτικό και οικονομικό καταναγκασμό και εκμετάλλευση.

Η Χρυσή Αυγή είναι δύναμη του συστήματος, με διασύνδεση και στήριξη από μερίδες της αστικής τάξης και τους μηχανισμούς καταστολής του κράτους, χρήσιμη, σα λαγός, για την προώθηση των ρατσιστικών, αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών, χρήσιμη για τον εκφοβισμό του λαού και του κινήματος.

Η κυβέρνηση και το κράτος που επί χρόνια τους εξέθρεψαν, προστάτεψαν και χρησιμοποίησαν όχι μόνο δε θα ολοκληρώσουν το έργο αλλά θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν αυτή τους την κίνηση για να σταθεροποιηθούν και να χτυπήσουν το εργατικό κίνημα και όσους αντιστέκονται. Χρησιμοποιούν όλα τα καθεστωτικά ιδεολογήματα: των «δύο άκρων», που ταυτίζουν πολιτικές οργανώσεις με ναζιστικές – φασιστικές εγκληματικές ομάδες, του «δημοκρατικού τόξου», που σημαίνει υποταγή στην βαρβαρότητα των μνημονίων, και την «καταγγελία της βίας απ’ όπου και αν προέρχεται», που σημαίνει αφοπλισμό του κινήματος από το δικαίωμα στην απεργία, την κατάληψη, τη διαδήλωση, τη διαμαρτυρία.

Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι άρρηκτα δεμένη με την πάλη ενάντια στις πολιτικές που τον γεννούν και τον τροφοδοτούν. Τις μνημονιακές πολιτικές που γκρεμίζουν την εργασία, την παιδεία, την υγεία, τα δημόσια αγαθά.

Αποφασίσαμε και προτείνουμε τη διοργάνωση αντιφασιστικής πορείας το Σάββατο 9/11, με προσυγκέντρωση 11πμ στην πλατεία Γκύζη και πορεία μέσα από τους δρόμους της γειτονιάς στην πλατεία μετρό Πανόρμου.

Η κινητοποίηση θα προπαγανδιστεί με κοινή προκήρυξη και αφίσα με την υπογραφή «Σωματεία – Φορείς – Συλλογικότητες 7ου διαμερίσματος» και από κάτω αναλυτικά οι υπογραφές των συνδιοργανωτών. Φυσικά ο κάθε φορέας μπορεί να καλέσει και με τα δικά του υλικά.

 

Και τώρα και πάντα και όπως το ‘40

τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα


 

18 Σεπτέμβρη 2013, Κερατσίνι: Η Χρυσή Αυγή δολοφονεί τον αντιφασίστα αγωνιστή  Παύλο Φύσσα, με δυο μαχαιριές στην καρδιά από το χέρι του Γιώργου Ρουπακιά, μέλους των ταγμάτων εφόδου της!

 

Ένα μήνα μετά…

Η Κυβέρνηση, κάτω από το βάρος της γενικής κατακραυγής αλλά και των τεράστιων αντιφασιστικών συλαλληλητηρίων σε όλη την Ελλάδα, «ανακάλυψε» τι είναι η Χρυσή Αυγή και σπεύδει να μας πείσει πως θα μας απαλλάξει από την παρουσία της ναζιστικής συμμορίας.

Τα κανάλια, που επίσης «δε γνώριζαν», πέφτοντας απ’ τα σύννεφα  μας πληροφορούν (αυτό που χρόνια τώρα το καταγγέλλει το αντιφασιστικό κίνημα) ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική συμμορία με σχέσεις με τον υπόκοσμο, τη νύχτα, όπλα  και «προστασία».

 

Η υποκρισία τους ξεχειλίζει, δεν έχουμε κανένα λόγο να τους εμπιστευθούμε!

Η Χρυσή Αυγή επιδίδεται συστηματικά, εδώ και χρόνια, σε βίαιες, δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές. Οι κυβερνήσεις και το κράτος όχι μόνο τους προστάτευαν, αλλά και υιοθετούσαν την ατζέντα τους με επιχειρήσεις σκούπα και στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες, με τις πολιτικές οικονομικής εξαθλίωσης του λαού, με την καταστολή και συκοφάντηση των εργαζομένων και των αγώνων.

Τα ΜΜΕ βάφτιζαν τους τραμπούκους μαχαιροβγάλτες «αγανακτισμένους νοικοκυραίους», πρόβαλαν το ναζιστικό λάιφστάιλ και μας βομβάρδιζαν πρωί – βράδυ με ρατσιστικές, αντικοινωνικές και απάνθρωπες «ειδήσεις» και  «αναλύσεις».

Εφοπλιστές και βιομήχανοι τους χρηματοδοτούσαν και χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες τους για να ρίξουν τα μεροκάματα και να διαλύσουν τα σωματεία.

Με ή χωρίς τη Χρυσή Αυγή η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική. Κανείς τελικά δεν απήγαγε τη μικρή Μαρία, αλλά οι καταυλισμοί των τσιγγάνων έχουν γίνει στόχος αστυνομικών επιδρομών και η τηλεόραση μας ποτίζει ρατσιστικό δηλητήριο. Σχολεία και νοσοκομεία κλείνουν, το μαύρο στην ΕΡΤ συνεχίζεται, εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η φορμπηξία συνδυάζεται με κατασχέσεις, αγωνιστές παραπέμπονται με βαριές κατηγορίες για ασήμαντη αφορμή και το νέο μνημόνιο έρχεται.

Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει και αυτές τις εξελίξεις ενάντια στην εργατική τάξη, το λαό και τους αγώνες τους. Με τα ιδεολογήματα των «δύο άκρων», που ταυτίζουν πολιτικές οργανώσεις με ναζιστικές – φασιστικές εγκληματικές ομάδες. Του «δημοκρατικού τόξου», που σημαίνει υποταγή στην βαρβαρότητα των μνημονίων. Της «καταγγελίας της βίας απ’ όπου και αν προέρχεται», που σημαίνει αφοπλισμό του κινήματος από το δικαίωμα στην απεργία, την κατάληψη, τη διαδήλωση, τη διαμαρτυρία. Οι άνθρωποι που αγωνίζονται στις Σκουριές για τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους, βαφτίζονται τρομοκράτες και εξομοιώνονται με τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

 

Δεν υπάρχουν δύο άκρα, υπάρχουν δύο κόσμοι που συγκρούονται!

Ο ένας είναι ο κόσμος των αφεντικών και των μνημονιακών κυβερνήσεων που γκρεμίζουν την εργασία, την Παιδεία και την Υγεία, που μόνο σύμμαχό τους έχουν τους μηχανισμούς της αστυνομίας και της «δικαιοσύνης» και τις φασιστικές συμμορίες.

Και ο άλλος κόσμος είναι της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Που οραματίζεται μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης, απαλλαγμένη  από τον πολιτικό και οικονομικό καταναγκασμό και εκμετάλλευση. Που παλεύει για να «ξηλώσει» τις ρατσιστικές ιδέες και πρακτικές που έστρωσαν το δρόμο στη ναζιστική συμμορία και συνεχίζονται και σήμερα. Ενάντια στην βαρβαρότητα της κυβέρνησης, της τρόικα και της ΕΕ, ενάντια σε ένα σύστημα που σαπίζει μέσα στην κρίση του και γεννά τα φασιστικά τέρατα.

 

Νέε, άνεργε, εργαζόμενε, φοιτητή, μαθητή, γονέα,

Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι δική μας υπόθεση!

Να ξεριζώσουμε τη φασιστική χολέρα από τη γειτονιά μας, τα σχολεία μας, τα στέκια μας, την δουλειά μας! Να ξηλώσουμε τις ρατσιστικές ιδέες και πρακτικές που τους έστρωσαν το δρόμο και συνεχίζονται και σήμερα, να παλέψουμε για αξιοπρεπή ζωή για όλους τους ανθρώπους, όχι φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, όχι άλλες τραγωδίες σαν τη Λαμπεντούζα! Να ξεμπροστιάσουμε τους επιχειρηματίες που τους χρηματοδοτούν, τους προστάτες τους στη διαβρωμένη αστυνομία και το δικαστικό σώμα! Να τιμωρηθούν όλοι όσοι προετοίμασαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα! Να παλέψουμε για τη ζωή που μας αξίζει, για ψωμί, δουλειά, υγεία, παιδεία, πολιτισμό, για την ανατροπή των πολιτικών της Κυβέρνησης και της Τρόικα!

 

Να τσακίσουμε το φασισμό και τις ρίζες του σήμερα και για πάντα.


 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 11πμ

Συγκέντρωση στην πλατεία Γκύζη

και πορεία προς την πλατεία μετρό Πανόρμου

 

Σωματεία – Φορείς – Συλλογικότητες 7ου διαμερίσματος

 

Επισυνάπτεται η πρόταση προκήρυξης

Για την αφίσα προτείνεται σαν κεντρικό σύνθημα το «και τώρα και πάντα και όπως το 40, τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα».