Α΄ Σύλλογος Αθηνών Π.Ε. : ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ Α΄ ΠΥΣΠΕ ΑΘΗΝΩΝ

Οι πρωτοφανείς καταστάσεις που διαδραματίζονται στην Α’ Διεύθυνση της Αθήνας επιβάλλεται να σταματήσουν και να ακυρωθούν. Καλούμε τη διευθύντρια εκπαίδευσης, τον αναπληρωτή διευθυντή καθώς επίσης και τα διορισμένα και τα αναπληρωματικά μέλη του Α’ ΠΥΣΠΕ να τοποθετηθούν για όλα όσα καταγγέλλουν οι σύλλογοι. Καλούμε τους αιρετούς να μη διευκολύνουν με τη συμμετοχή τους να λειτουργεί το ΠΥΣΠΕ σε καθεστώς πλήρους παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών των μαθητών.

 

Συγκεκριμένα:

1)  Χωρίς να υπάρξει συνεδρίαση του Α’ ΠΥΣΠΕ και χωρίς καν να ανακοινωθούν τα λειτουργικά κενά, και αφού κρίθηκαν εκπαιδευτικοί ΠΕ 70 ως υπεράριθμοι χωρίς πάλι να συνεδριάσει το Α’ ΠΥΣΠΕ, αναρτήθηκε πίνακας τοποθετήσεων υπεραρίθμων. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί αυτοί, με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης τοποθετήθηκαν σε σχολεία της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.  Αμέσως μετά, προσλήφθηκαν 40 δάσκαλοι αναπληρωτές ΕΣΠΑ για να καλύψουν κενά στην Α’ Αθήνας, που αποδεικνύει ότι κενά υπήρχαν και παρανόμως δεν τοποθετήθηκαν σε αυτά οι συνάδελφοί μας.

 

2)  Εκδιώχθηκαν για άλλες διευθύνσεις 73 μόνιμοι εκπαιδευτικοί ΠΕ 70 ενώ χωρίς οργανική ήταν 86. Δεν ανακοινώθηκε ποτέ ο πίνακας  των μορίων και  δε δημοσιοποιήθηκαν οι λόγοι κατά τους οποίους δε μετακινήθηκαν οι 13 εκπαιδευτικοί που βρίσκονταν επίσης στη διάθεση της Α’ διεύθυνσης.

 

3)  Στην ειδική αγωγή υπήρξε πράξη του Α’ ΠΥΣΠΕ αποσπάσεων στην ειδική, η οποία δεν έχει ούτε τώρα ακυρωθεί.

 

Απαιτούμε:

  • Να γίνει ΤΩΡΑ συνεδρίαση του Α’ ΠΥΣΠΕ, να ακυρωθούν οι πίνακες των υπεραριθμιών και όποιοι πίνακες τοποθετήσεων έγιναν χωρίς την απόφαση του Α’ ΠΥΣΠΕ και τις νόμιμες διαδικασίες. Να καθοριστούν από το Α’ ΠΥΣΠΕ τα λειτουργικά κενά που υπήρχαν στις 9 Σεπτεμβρίου με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και να τοποθετηθούν εκεί οι εκπαιδευτικοί με τη νόμιμη διαδικασία. Αφού το ΠΥΣΠΕ καθορίσει τα λειτουργικά κενά, να γίνουν αιτήσεις υπεραριθμίας, και στη συνέχεια να τοποθετηθούν εκεί οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στην Α’ διεύθυνση. Να επιστρέψουν και να τοποθετηθούν και οι συνάδελφοι που διατέθηκαν σε άλλα ΠΥΣΠΕ.

 

Οι λειτουργικές ανάγκες να καθοριστούν με κριτήρια:

Να λειτουργήσουν ΑΜΕΣΑ τα ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ με πλήρες ωράριο-εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές τακτικού προϋπολογισμού, με ένα δάσκαλο για τα ΕΑΕΠ και ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών για τα κλασικά ολοήμερα. Άμεση τοποθέτηση/πρόσληψη ειδικοτήτων ώστε να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία

Να λειτουργήσουν με το μόνιμο προσωπικό τα τμήματα ένταξης και υποδοχής, να ισχύσει κανονικά η πράξη του Α’ ΠΥΣΠΕ για τις αποσπάσεις της ειδικής. Να λειτουργήσουν άμεσα όλα τα ειδικά σχολεία με μόνιμους και αναπληρωτές τακτικού προϋπολογισμού με κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό, και βοηθητικό προσωπικό

  • Να δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα της Α’ Διεύθυνσης όλα τα κενά και όλοι οι πίνακες των τοποθετήσεων όλων των ειδικοτήτων με τα μόριά τους ώστε να μπορεί να γίνει έλεγχος αν τηρήθηκαν τα νόμιμα
    • Καμία σύμπτυξη τμήματος

 

Συνάδελφοι

Το υπουργείο στα πλαίσια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής ξεδιπλώνει συντονισμένο σχέδιο υποβάθμισης, κατάργησης, αναστολής και μετατροπής δομών σε πιλοτικές (άρα όχι μόνιμες και σταθερές) όπως του ολοημέρου, των τμημάτων ένταξης, των ειδικών σχολείων, σταδιακά σημαντικού μέρους του ωρολογίου προγράμματος (π.χ. ευέλικτη ζώνη), του νηπιαγωγείου κ.λπ. Καταργώντας αυτές τις θέσεις για το μόνιμο προσωπικό, δημιουργεί πλήθος πλασματικών υπεραριθμιών, οδηγώντας έτσι πολλούς εκπαιδευτικούς σε υποχρεωτικές μετακινήσεις και σε καταστρατήγηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων.

Όλες οι παραπάνω παραβιάσεις δεν οφείλονται σε ανικανότητα ή σε διοικητικές αστοχίες. Όταν το κράτος θέλει να καλύπτει τις όποιες ανάγκες με περισσεύματα και περικοπές, όταν δεν προχωρά σε καμία πρόσληψη, τότε η μετακίνηση του εκπαιδευτικού προσωπικού οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιοδήποτε τόπο, θα γίνεται καθεστώς. Ένα καθεστώς που θα επιβάλλει να μην υπάρχει καμία προστασία του εργαζομένου και θα «νομιμοποιεί» κάθε αυθαιρεσία ώστε να ικανοποιούνται και μερικά ρουσφέτια!

Το εκπαιδευτικό κίνημα όλο το προηγούμενο διάστημα αξιοποίησε όλες τις μορφές αγώνα με στόχο να αναχαιτίσει και να ανατρέψει αυτές τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές (διαδηλώσεις, απεργίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, πλατιά καμπάνια και ενημέρωση των γονιών, ένδικα μέσα κλπ.). Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε αποφασιστικά για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Ο Σύλλογός  μας, σε συνεργασία με τους άλλους Συλλόγους της Α΄ Αθήνας, προχωρά σε αίτηση ακύρωσης στα διοικητικά δικαστήρια όλων των μέχρι τώρα διαδικασιών στην Α’ Διεύθυνση. Καλούμε τους συναδέλφους από το Σύλλογό μας που επιθυμούν να προχωρήσουν σε ένδικα μέσα (αιτήσεις αναστολής) να ενημερώσουν έγκαιρα τα μέλη του ΔΣ.

 

Από το Δ.Σ.