ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΤΗΝ Α’ ΑΘΗΝΑΣ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους/ ισσες που τις προηγούμενες ημέρες μπλόκαραν και ακύρωσαν σε πολλές πόλεις τα σεμινάρια αυτοαξιολόγησης.  Αυτό το διάστημα δίνεται πραγματικά μια δύσκολή αλλά και αποτελεσματική μάχη, που συμμετέχουν χιλιάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες  με στάσεις εργασίας και με μαχητικό και αποφασιστικό τρόπο ακυρώνουν τα σεμινάρια  για την αυτοαξιολόγηση.  Δεν είναι μόνο η Κομοτηνή, η Κρήτη, αλλά και η Χαλκιδική, η Πιερία, η Θεσσαλονίκη, η Ημαθία, η Έδεσσα, οι Κυκλάδες, η Λέσβος, η Κοζάνη, η Ικαρία και  πολλές άλλες πόλεις  που με μαζικό τρόπο είτε ματαιώνονται τα σεμινάρια είτε αναβάλονται.  Αυτό που πραγματικά προξενεί εντύπωση είναι ο έσχατος εξευτελισμός στον οποίο έχουν οδηγηθεί οι φανατικοί ζηλωτές της αξιολόγησης. Κάτω από την ασφυκτική πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος, οι οργανωτές των σεμιναρίων έχουν επιδοθεί σε μια λυσσαλέα προσπάθεια να οργανώσουν πάση θυσία  και με όρους συνομωτικότητας τα σεμινάρια ενάντια στη θέληση των εκπαιδευτικών. Τα αποτελέσματα είναι φαιδρά και αν μη τι άλλο χαρίζουν άφθονο γέλιο στην εκπαιδευτική κοινότητα σε μια περίοδο που τόσο το έχει ανάγκη. «Σεμινάρια» που επιχειρείται να πραγματοποιηθούν σε παρεκκλήσια ή σε καφετέριες ξενοδοχείων προϊδεάζουν για τους πραγματικούς στόχους των επίδοξων αυριανών αξιολογητών.

 

Στην Αττική, μετά την εξαγγελία απεργιακής κινητοποίησης (με τρίωρες στάσεις από τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους) ακυρώθηκε το σεμινάριο για τους διευθυντές των ειδικών σχολείων που είχε προγραμματιστεί για τις 5 Δεκεμβρίου.

Θεωρούμε ότι στις σημερινές συνθήκες της κρίσης και της κυριολεκτικής αποδόμησης του δημόσιου σχολείου, επιχειρείται να αθωωθούν οι κυβερνητικές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές αφού η αξιολόγηση εξατομικεύει και προσωποποιεί στον εκπαιδευτικό την αποτυχία κάθε εκπαιδευτικής πολιτικής, αποδίδοντας τις αστοχίες της στις επιμέρους σχολικές μονάδες.

Επιπλέον, εκτιμούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διαμορφωθεί ρεύμα αντίθεσης και αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφή αξιολόγησης, με αιχμή αυτή την περίοδο την επιβολή της αυτοαξιολόγησης.

 

Δηλώνουμε ξανά ότι θα συμβάλλουμε στη διαμόρφωση αυτού του ρεύματος έτσι ώστε με συλλογικούς όρους μαζικού κινήματος να μπλοκαριστούν τα σεμινάρια για την αυτοαξιολόγηση καθώς και η συμμετοχή των συλλόγων διδασκόντων σ’ αυτή.

 

Τέλος, μπροστά στο ενδεχόμενο το Υπουργείο Παιδείας και οι μηχανισμοί του να επιχειρήσουν να προγραμματίσουν σεμινάρια διευθυντών ακόμα και κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, το Δ.Σ. του Συλλόγου :

 –Εξαγγέλει κινητοποίηση με ανοιχτή ημερομηνία για οποιοδήποτε τόπο και χρόνο προγραμματιστεί σεμινάριο διευθυντών.

Καλεί τους σχολικούς συμβούλους να μην αναλάβουν την πολιτική ευθύνη να έρθουν αντιμέτωποι με το εκπαιδευτικό κίνημα.

Καλεί τους συναδέλφους διευθυντές να μη συμμετέχουν σε καμία περίπτωση στα σεμινάρια της ντροπής.

Καλεί τους συναδέλφους σε διαρκή εγρήγορση και επαγρύπνηση.

 

Ας κοπιάσουν λοιπόν οι φανατικοί της αξιολόγησης. Εμείς θα είμαστε εκεί ! Μαχητικά, αποφασιστικά και αγωνιστικά ! Η αξιολόγηση δεν θα περάσει !

 

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

www.a-athinon.gr, E-mail: asillogosathinon@gmail.com , Ζωγράφου