ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΘΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Αναβολή πήρε η δίκη του Παύλου Αντωνόπουλου  για τις 23/01. Εκπαιδευτικοί, μαθητές, σωματεία και πολιτικές οργανώσεις βρέθηκαν  στα δικαστήρια της Ευελπίδων δείχνοντας την αλληλεγγύη τους.

Η δίκη του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου πήρε αναβολή για αύριο Παρασκευή στις 9 π.μ. και θα γίνει στο κτίριο 7 στα δικαστήρια Ευελπίδων. Από χθες το βράδυ που έγινε γνωστή η σύλληψη του καθηγητή Παύλου Αντωνόπουλου ο Σύλλογός μας δημοσίευσε ψήφισμα συμπαράστασης και κάλεσε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια μαζί με τους υπόλοιπους φορείς και σωματεία.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές, σωματεία και πολιτικές οργανώσεις βρέθηκαν  στα δικαστήρια για να δείξουν τη συμπαράστασή τους στον καθηγητή που η αστυνομία συνέλαβε επειδή «συμμετείχε σε απαγορευμένη διαδήλωση».

Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης οργανώνεται ήδη για αύριο στις 8.30 στα δικαστήρια.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την αναίτια σύλληψη του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., γιατί συμμετείχε σε απαγορευμένη από την αστυνομία συγκέντρωση και για αντίσταση κατά της αρχής(!).

Η Κυβέρνηση καταφεύγει σε κατασταλτική βία, για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης και για να συνεχίσει την πολιτική εξαθλίωσης του λαού που απαιτεί η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

Μετά από την αναβολή της δίκης του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου για την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 09:00πμ, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 7) για να απαιτήσουμε την άμεση παύση της δίωξης του.

Ταυτόχρονα, κηρύσσουμε για το σκοπό αυτό 3ωρη Παναττική Στάση Εργασίας από τις 9:00 πμ μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ του Α΄ Συλλόγου Αθηνών εκπαιδευτικών ΠΕ 

 

ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΘΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

Καταγγέλλουμε την απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Ο συνάδελφος συνελήφθη κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης τύπου των συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων που διοργάνωναν τη διαδήλωση ενάντια σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου ο συνάδελφος περνάει από εισαγγελέα με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής.

 

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ απαγορεύοντας διαδηλώσεις και στέλνοντας στην Ασφάλεια τους δασκάλους. Αποκαλύπτεται έτσι το πραγματικό αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή μπορούν να κάμψουν τους λαϊκούς αγώνες.

 

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παύλο Αντωνόπουλο την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, στις 11.30 στα δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 16) και ζητούμε την άμεση απελευθέρωση και απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες.