Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

18-01-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Α’ Συλλόγου Αθηνών για την καταστολή των εκπαιδευτικών στον Πυργετό και τον τραυματισμό του Γρηγόρη Καλομοίρη

Το Σάββατο 11.1.2014 πραγματοποιήθηκε  στη Λάρισα. πανελλήνια κινητοποίηση  που οργανώθηκε από την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ και τα συντονιστικά των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

Στόχος αυτής της κινητοποίησης ήταν να αναδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης που δημιουργεί  η πολιτική κυβέρνησης – τρόϊκας και να καταγγελθεί το μέτρο των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων.

Καταδικάζουμε την απροκάλυπτη αστυνομική βία που δέχθηκαν οι εκπαιδευτικοί και η οποία εκφράστηκε με την εκτεταμένη ρίψη χημικών, βίαιων χτυπημάτων και τραυματισμών. Αποκορύφωμα αυτής της βίας, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του συναδέλφου  Γ. Καλομοίρη, μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ. Η αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή -μετά την απαγόρευση συγκεντρώσεων την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας – έκανε στον Πυργετό, νέα  επικίνδυνα να βήματα στον ολισθηρό κατήφορο του αυταρχισμού και του περιορισμού των δημοκρατικών ελευθεριών. Συγκεκριμένα, ενώ υπήρχε προγραμματισμός μετά τη διαμαρτυρία στον Πυργετό, να πραγματοποιηθεί στη Λάρισα συλλαλητήριο οι αστυνομικές αρχές  -θυμίζοντας άλλες εποχές- απαγόρευσαν τους συναδέλφους μας από τη Βόρεια Ελλάδα να περάσουν ακόμα και με τα λεωφορεία τα διόδια του Πυργετού  και να κατευθυνθούν προς τη Λάρισα, υποχρεώνοντάς τους να γυρίσουν πίσω!

Η βία και η τρομοκρατία δεν πρόκειται να αναστείλει τους αγώνες ενάντια στην πολιτική διάλυσης των Δημόσιων υπηρεσιών, των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, ενάντια στο σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών. Αντίθετα, ο αυταρχικός κατήφορος της Κυβέρνησης κάνει πιο καθαρό στα μάτια όλων των εργαζομένων την ανάγκη με συντονισμένο και διαρκή αγώνα να ανατραπεί αυτή η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

 

Comments are closed.