Διαψεύδει ο Λ. Ρακιντζής τα περί πολλών χιλιάδων επίορκων

«Τρελά νούμερα» χαρακτήρισε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής τα περί 7.500 επιόρκων υπαλλήλων στο Δημόσιο, ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Διαψεύδοντας τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για πολλούς χιλιάδες επίορκους υπαλλήλους, ο Λ. Ρακιντζής είπε πως τα μόνα στοιχεία που υπήρχαν είναι 2.500 ονόματα από τον κατάλογο με τις ποινικές διώξεις στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι οι 2.500 υποθέσεις δεν σημαίνει και 2.500 υπάλληλοι, καθώς υπάρχουν υπάλληλοι που αντιμετωπίζουν πολλές διώξεις.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα των ελέγχων ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης είπε ότι οι απολύσεις έχουν περιοριστεί σε 200 και ότι βρίσκονται σε εκκρεμότητα 500. «Δεν μπορώ να προδικάσω τις αποφάσεις ΣτΕ», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι πάντως «έχει επιταχυνθεί η διαδικασία».

Για τις καταγγελίες ότι υπάλληλοι έχουν προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά ο Λ. Ρακιντζής παραδέχθηκε ότι «δεν έχουμε πολλά αποτελέσματα». Μόνο στη Δημοτική Αστυνομία υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, τα οποία αφορούν «όχι τελείως πλαστά πιστοποιητικά», είπε, αναφέροντας ότι υπήρχαν απολυτήρια που το 10 το έκαναν 18, κάτι που, όπως τόνισε, «αποτελεί πλαστογραφία». Ο Λ. Ρακιντζής είπε ότι υπάρχουν 50 τέτοιες περιπτώσεις Δημοτικών Αστυνόμων στην Αθήνα και 12 – 15 στα Δωδεκάνησα και ανέφερε ότι ανακλήθηκαν διορισμοί που έγιναν.

Όπως συμπλήρωσε, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις με πλαστά πιστοποιητικά ξένων γλωσσών, που όμως δεν αφορούσαν διορισμό, αλλά προαγωγή υπαλλήλων. Αυτό, εξήγησε ο Λ. Ρακιντζής, είναι πειθαρχικό αδίκημα καθώς δεν αποτελεί προσόν για πρόσληψη. Ωστόσο ακόμη οι υπάλληλοι που εμπλέκονται δεν έχουν περάσει από πειθαρχικά συμβούλια.

Πηγή : newsroom naftemporiki.gr