Ανακλήθηκε από τη Διεύθυνση το έγγραφο για τον έλεγχο γνησιότητας πτυχίων

Μετά από παράσταση διαμαρτυρίας Συλλόγων της Α’ Αθήνας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το θέμα του ελέγχου γνησιότητας των τίτλων σπουδών των εκπαιδευτικών αποσύρθηκε το σχετικό έγγραφο.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των συλλόγων εξέφρασαν αρχικά την απορία τους για το λόγο που πρέπει να προσκομιστούν εκ νέου πτυχία και λοιπά πιστοποιητικά από τη στιγμή που όλα βρίσκονται στον ατομικό φάκελο τού κάθε εκπαιδευτικού, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η διαδικασία αυτή καθαυτή δημιουργεί επιπλέον βάρος στις ήδη βεβαρυμμένες γραφειοκρατικά (myschool κ.α) διευθύνσεις των σχολείων. Επισημάνθηκε επίσης ότι η επικύρωση πτυχίων και πιστοποιητικών από τις/τους Διευθύντριες, -ντές και Πρoϊσταμένες δημιουργεί ανησυχία για τυχόν νομικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

Εκφράστηκε επίσης και ο προβληματισμός ότι η εν λόγω διαδικασία θυμίζει «προσοντολόγιο» το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητο για να εργαστεί ένας εκπαιδευτικός στο δημόσιο σχολείο πέραν του βασικού πτυχίου. Τα υπόλοιπα πτυχία ή πιστοποιητικά που προσκομίζουν οι εκπαιδευτικοί αφορούν τη συμμετοχή τους σε θέσεις ευθύνης και όχι την κατηγοριοποίησή τους.

Μετά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των συλλόγων, η Διευθύντρια Π.Ε. Α’ Αθηνών κ. Χατζημανώλη δεσμεύτηκε για την ανάκληση του συγκεκριμένου εγγράφου και διαβεβαίωσε ότι ο έλεγχος γνησιότητας πτυχίων και πιστοποιητικών των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση με βάση τα έγγραφα που βρίσκονται ήδη στους φακέλους των εκπαιδευτικών χωρίς να χρειάζεται να τα προσκομίσει κάποιος εκ νέου.

Πράγματι, στη συνέχεια ανακλήθηκε το έγγραφο με θέμα : «Έλεγχος νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των εκπαιδευτικών της Α΄ Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών». Η όλη διαδικασία θα διενεργηθεί αποκλειστικά από τους υπαλλήλους της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθηνών.