Επιταχύνονται οι διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου των εκπαιδευτικών

Ολόκληρο το σχετικό έγγραφο  μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ : peitharhika

Διαβάστε σχετικό άρθρο :

Μέσω του προγράμματος ενίσχυσης πειθαρχικής ευθύνης

Του Χρήστου Κωστόπουλου 

Την οδό των πειθαρχικών θα επιλέξει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (ΥΔΜΗΔ) για να αυξήσει τη δεξαμενή των υπό απόλυση υπαλλήλων. Παράλληλα, θα δημιουργήσει το έδαφος για την προώθηση ασφυκτικών πιέσεων στους εργαζόμενους περιορίζοντας ελευθερίες και συνδικαλιστικά δικαιώματα, κάτι που εξυπηρετεί ούτως η άλλως το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.   Υπό αυτή την έννοια, η  συμβουλή του κ. Μητσοτάκη θα ήταν να κάτσουν “φρόνιμοι” όσοι διώκονται με πειθαρχικές διώξεις, όπως στην περίπτωση της Ελισάβετ Παπαδοπούλου και του Γιώργου Χρόνη, καθώς αναμένεται να βρεθούν στον κατάλογο των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα το αμέσως επόμενο διάστημα. 

122141227

Συγκεκριμένα για τους εκπαιδευτικούς, όπως αναφέρει και το «πρόγραμμα ενίσχυσης πειθαρχικής ευθύνης» του ΥΔΜΗΔ, βρίσκονται ήδη υπό εξέλιξη ο έλεγχος στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας  Θρησκευμάτων με αντικείμενο την εξέταση της νομιμότητας απαλλαγής εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από διδακτικό έργο (μηδενικό ωράριο).

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης το 2013 εκδόθηκαν 1.645 αποφάσεις Πειθαρχικών Συμβουλίων, που επέβαλαν την ποινή της οριστικής παύσης σε 248 περιπτώσεις, ενώ αποχώρησαν οριστικά από το Δημόσιο για ποινικούς, πειθαρχικούς ή για λόγους υποβολής πλαστών δικαιολογητικών άλλοι 220 υπάλληλοι. Σε εξέλιξη βρίσκονται όμως και οι έλεγχοι για παραβίαση του ωραρίου εργασίας ή της αδικαιολόγητης απουσίας εργαζομένων. Ήδη υπάρχουν επτά εκθέσεις για φορείς του δημοσίου όπου καταγράφηκε παραβίαση του ωραρίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όπου παρά τον πρώτο έλεγχο ‘όπου αποτυπώθηκαν παραβάσεις, το φαινόμενο συνεχίστηκε με αποτέλεσμα ακόμα και υπάλληλοι που έλλειπαν σε κανονική άδεια να λαμβάνουν υπερωριακή αποζημίωση.

Τέλος μπαίνει και στην περίπτωση των συμβασιούχων που υπηρετούσαν με προσωρινές διαταγές. Έχουν καταγραφεί 3.905 εργαζόμενοι που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία και μέσω επίσπευσης της εκδίκασης των υποθέσεών τους ήδη οι 1.646 τέθηκαν εκτός μισθοδοσίας μετά την απόρριψη των προσφυγών τους.
πηγή : alfavita.gr