Από το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών : Σχετικά με την απόπειρα να πραγματοποιηθούν σεμινάρια για την αυτοαξιολόγηση σε επίπεδο σχολικής μονάδας

Με αφορμή τη συνάντηση του σχολικού συμβούλου της 16ης περιφέρειας (δημοτικά σχολεία Ζωγράφου) με τους διευθυντές με θεματολογία που δεν αφορούσε την αξιολόγηση και τη συζήτηση που παρ’ όλα αυτά ακολούθησε για την αξιολόγηση ενημερώνουμε για τα εξής :

 

  • Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι σύλλογοι διδασκόντων δεν έχουν καμιά υποχρέωση να καλέσουν το σχολικό σύμβουλο να «ενημερώσει» για την αξιολόγηση, να πραγματοποιήσει δηλαδή το σεμινάριο για την αυτοαξιολόγηση σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Έτσι κι αλλιώς είναι αυτονόητο ότι σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων και όχι μονοπρόσωπη απόφαση του διευθυντή να αποφασίσει για αυτό το ζήτημα. Υπενθυμίζουμε ότι βρίσκεται σε πλήρη ισχύ η απόφαση της ΔΟΕ και του Συλλόγου μας για πραγματοποίηση στάσεων εργασίας και κινητοποιήσεων με στόχο τη ματαίωση τέτοιων σεμιναρίων/συσκέψεων. Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην επαρχία δόθηκαν σκληρές μάχες από τους συναδέλφους ακριβώς για να μην πραγματοποιηθούν αυτές οι «ενημερώσεις»/σεμινάρια για την αυτοαξιολόγηση. Εάν οποιοδήποτε στέλεχος εκπαίδευσης πιέζει στην παραπάνω κατεύθυνση καλούμε τα μέλη μας να μας ενημερώσουν άμεσα για να καταγγελθεί από το Δ.Σ.

 

  • Καλούμε τους συναδέλφους να συνεδριάσουν ΑΜΕΣΑ οι σύλλογοι διδασκόντων σε όλες τις σχολικές μονάδες και να αποφασίσουν τη μη συγκρότηση ομάδων εργασίας. Υπενθυμίζουμε ότι η αυτοαξιολόγηση συνδέεται θεσμικά σαφέστατα με την ατομική αξιολόγηση.

 

  • Καλούμε σε συνάντηση τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων του Ζωγράφου και των Δημοτικών Σχολείων των νοσοκομείων, σε σύσκεψη για το θέμα της αξιολόγησης, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 2 μμ, στo 1ο και 19ο Δημοτικά Σχολεία Ζωγράφου. Καλούμε σε αυτή την συνάντηση να παραβρεθούν και μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ. Ανάλογες συναντήσεις/συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν και τις επόμενες ημέρες.

 

Υπενθυμίζουμε ότι με τις αποφάσεις μαζικότατων ΓΣ, με τη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις αλλά και από το γεγονός ότι 90% των συναδέλφων στα σχολεία του Συλλόγου μας υπέγραψε το σχετικό κείμενο, προκύπτει η πάνδημη, σχεδόν καθολική διαφωνία των συναδέλφων ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση. Καλούμε τα στελέχη εκπαίδευσης να σεβαστούν την εκφρασμένη βούληση του οργανωμένου κλάδου, να συναισθανθούν την κρισιμότητα της μάχης που δίνουμε για το δημόσιο δωρεάν σχολείο και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Από το Δ.Σ.