ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας χαιρετίζει τους Συλλόγους Διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής ευθύνης του, που ως τώρα συνεδρίασαν και απέρριψαν τη συγκρότηση «ομάδων εργασίας» για την «αυτοαξιολόγηση» (Π. Δ. 152/2013) με βάση τις αποφάσεις του Συλλόγου μας και της Δ. Ο. Ε. – μέχρι στιγμής υπάρχουν αντίστοιχες αποφάσεις σε 13 Δημοτικά Σχολεία και 6 Νηπιαγωγεία, ενώ πουθενά δεν έχουν συγκροτηθεί ομάδες εργασίας.

Αυτές τις δημοκρατικά εκφρασμένες αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων καλούμαστε να υπερασπίσουμε σήμερα απέναντι στην πρωτοφανή αντιδημοκρατική εκτροπή του υπουργείου παιδείας.  Η νέα εγκύκλιος του Υπουργού Παιδείας, αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της αξιολόγησης. Μπροστά στον κίνδυνο οι αποφάσεις συλλόγων διδασκόντων να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας προχωρά σε μια τρίτη (!!) κατά σειρά εγκύκλιο για το ίδιο θέμα (οι προηγούμενες εγκύκλιοι στις 10/12/2013 και στις 6/3/2014)  και διατάζει τους Δ/ντές σχολικών μονάδων να ορίσουν οι ίδιοι τις ομάδες εργασίας μέχρι τις 4/4/2014. Όπως πέρσι επιστράτευσε τους καθηγητές έτσι και φέτος θέλει με τη βία να επιβάλλει το νομοθετικό έκτρωμα το οποίο θεμελιώνει τον επαγγελματικό αφανισμό των εκπαιδευτικών και οδηγεί στο σχολείο της αγοράς.

ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ                       

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με την ακύρωση των σεμιναρίων, με την συγκέντρωση 58.650 υπογραφών πανελλαδικά δηλαδή του 93,5% του κλάδου, με τις εκατοντάδες συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων με αποφάσεις μη συγκρότησης ομάδων εργασίας,  καταγράφηκε η συντριπτική αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση του Υπουργείου Παιδείας. Και αυτό είναι μια πραγματικότητα που δεν διαγράφεται με απειλές.

Το Υπουργείο, με αυτή την εγκύκλιο-μνημείο αυταρχισμού- επιδιώκει να ανακόψει το κύμα των αρνητικών αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων.

Ξέρει ότι η ζυγαριά μέσα στον κλάδο έχει γύρει καθαρά ενάντια στην αξιολόγηση και επιδιώκει, με μια απεγνωσμένη κίνηση “πολιτικής πυγμής να οδηγήσει τους Συλλόγους  Διδασκόντων να φτιάξουν τώρα, δήθεν εθελοντικά, μόνοι τους, ομάδες εργασίας.  Επιχειρεί ως την ύστατη στιγμή να εξασφαλίσει μια δήθεν συναίνεση, να εξαναγκάσει όσους μπορέσει να ταχθούν με τη μεριά του.

 

 Οι επόμενες ενέργειες μας:

 

– Οι Σύλλογοι Διδασκόντων πρέπει ακόμα πιο αποφασιστικά να ολοκληρώνουν τη σύνταξη των πρακτικών με τα οποία δηλώνουν ότι δεν συγκροτούν ομάδες εργασίας. Το δικαίωμα αυτό το έχουμε ακόμα και τώρα και έχει μεγάλη σημασία να το ασκήσουμε ώστε να αποτυπωθεί η απουσία συναίνεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Να προχωρήσουμε σε μαζικές συγκεντρώσεις ενάντια στην αξιολόγηση ξεκινώντας από την Παρασκευή 28/3 : Μπλοκάρουμε το σεμινάριο της ντροπής Παρασκευή 28/3, 13.00, Υπουργείο Παιδείας καθώς και Σάββατο 29/3, και Κυριακή 30/3. Κηρύσσουμε στάση εργασίας για την Παρασκευή 28/3 τις 2 τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού και 3 τελευταίες διδακτικές ώρες του ολοήμερου.

·

– Καλούμε τη ΔΟΕ να συνεδριάσει άμεσα ώστε ο κλάδος να δρομολογήσει τις πρώτες του δράσεις. Να καλέσει σε ακύρωση του σεμιναρίου 28-30/3, να προχωρήσει άμεσα σε έκτακτες ΓΣ και σε ολομέλεια προέδρων για την απεργιακή απάντηση μας και για κάθε ενέργεια μπλοκαρίσματος και της νέας πραξικοπηματικής ενέργειας της κυβέρνησης και του υπουργείου.

 

– Καλούμε ως Α΄ Σύλλογος Αθηνών σε συντονισμό Συλλόγων και ΕΛΜΕ, την Τετάρτη 27/3, στις 7μμ. στα γραφεία της ΔΟΕ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους για να αποφασίσουμε συλλογικά τη στάση μας σε έκτακτη γενική συνέλευση τη Δευτέρα 31 Μάρτη στις 7.00 μ.μ. (8ο -106ο Δ.Σ Αθηνών).

 

– Καλούμε με έγγραφό μας, τους σχολικούς συμβούλους να μην συμμετέχουν στο σεμινάριο της ντροπής στις 28-29 και 30/3.

 

– Να οργανώσουμε μαζί με τις Ενώσεις Γονέων κοινές εκδηλώσεις ενάντια στην αξιολόγηση και την αποδόμηση του δημόσιου σχολείου.

 

– Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην προχωρήσουν σε καμιά ενέργεια ανάθεσης πριν από τις 4/4, ώστε ο κλάδος να πάρει συλλογικές αποφάσεις και η απάντησή μας να είναι ενιαία με αφετηρία τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου όπου συλλογικά θα αποφασίσουμε τις αγωνιστικές και απεργιακές μορφές αντίστασης.

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΚΥΦΤΟΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΛΑΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 31-3-2014

(8ο -106ο Δ.Σ Αθηνών), 7.00 μ.μ.