α πρακτικά βήματα που πρέπει να γίνουν από τους συναδέλφους ενάντια στην αυτοαξιολόγηση

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Αγωνιζόμαστε σήμερα, κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες, στην κατεύθυνση μπλοκαρίσματος και ακύρωσης της αυτοαξιολόγησης άρα και των ομάδων εργασίας. Απέναντι στον αυταρχισμό και τα «εντέλεσθε» του υπουργείου, πρέπει να σταθούμε πιο αποφασισμένοι και πιο ενωμένοι από ποτέ.

Περιγράφουμε παρακάτω τις βασικές μας ενέργειες :

Διευθυντές και εκπαιδευτικοί καταγράφουν αντίστοιχα με έγγραφά τους όπως προβλέπει και η σχετική ανακοίνωση  της ΔΟΕ την επιφύλαξή τους. Το βήμα αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί καταδεικνύει την παντελή έλλειψη συναίνεσης από την πλευρά μας.

–  Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΔΟΕ, δεν παρέχουμε κανενός είδους εργασία εκτός εργασιακού μας ωραρίου.

–  Αρχίζουμε την οργάνωση των στάσεων εργασίας ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ σε κάθε σχολική μονάδα. Πως μπορεί να γίνει αυτό πρακτικά. Ορίζουμε ημέρες συνεδρίασης μια (1) ώρα την εβδομάδα καταγράφοντας ταυτόχρονα στο πρακτικό του Συλλόγου διδασκόντων :

«Οι εκπαιδευτικοί ορίστηκαν υποχρεωτικά με βάση την υπ’ αριθ. 44375/Γ1/24-3-2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας  σε ομάδες εργασίας. Οι ώρες συνεδριάσεων των ομάδων εργασίας καθορίστηκαν ως εξής :…………»

Δεσμευόμαστε ότι θα συμμετέχουμε καθολικά ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ στις στάσεις.  Η συνεδρίαση της κάθε ομάδας διαμορφώνεται ώστε να προκύπτει 1 ώρα εβδομαδιαία για κάθε εκπαιδευτικό στο εργασιακό ωράριο  και κάθε μεσημέρι της συγκεκριμένης ημέρας ο διευθυντής ενημερώνει τη διεύθυνση ότι οι εκπαιδευτικοί της ομάδας συμμετέχουν στη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΔΟΕ. Άρα η ομάδα δεν συνεδρίασε.  Και έτσι θα πάμε μέχρι τέλος μπλοκάροντας τη λειτουργία τους. Υπενθυμίζουμε ότι καμιά δέσμευση δεν υπάρχει ούτε για τις ώρες που πρέπει να συνεδριάσει κάθε ομάδα ούτε για τον τρόπο που αυτές θα οριστούν. Η μόνη πρόβλεψη αφορά τη δεύτερη εγκύκλιο που όριζε ότι συνεδριάζουν εντός εργασιακού ωραρίου.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Έχει μεγάλη σημασία να κινηθούμε και την επόμενη περίοδο διαφυλάσσοντας την ενότητα και την κοινή στάση που οικοδομήσαμε στις προηγούμενες μάχες με τα κείμενα υπογραφών και τα πρακτικά των συλλόγων διδασκόντων. Το 90% των συναδέλφων και το σύνολο των σχολικών μονάδων συσπειρώθηκε σε αυτές τις μάχες με την κατεύθυνση των ΓΣ του Συλλόγου μας και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας. Ιδιαίτερα σε μια συγκυρία όπου το ΥΠΑΙΘ προωθεί συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, επανακαθορισμό της οργανικότητας, οργάνωση του my school και ατομική αξιολόγηση, το σύνολο δηλαδή των μέτρων που διαμορφώνουν ποικίλες και εναλλακτικές διαδρομές προς τις νέες δεξαμενές διαθεσιμότητας και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, οφείλουμε να αναβαθμίσουμε την αγωνιστική μας συσπείρωση. Έχουμε μεγάλες μάχες μπροστά μας.

Το ΔΣ θα περιοδεύσει σε όλες τις σχολικές μονάδες την επόμενη περίοδο.

 

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ