Α΄ Σύλλογος Αθηνών : ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Το Υπουργείο Παιδείας απέτυχε πλήρως στο βασικό του στόχο για τη φετινή χρονιά όπως τον είχε εξαγγείλει, σεμιναριο αξιολογησης 3 (2)δηλαδή, να διαμορφώσει πνεύμα και «κουλτούρα αξιολόγησης» στις σχολικές μονάδες. Απέτυχε πλήρως να αποσπάσει τη συναίνεση των εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό άλλαξε προσανατολισμό και κατέφυγε στον απροκάλυπτο αυταρχισμό και τα “εντέλεσθε”.

Όλη την προηγούμενη περίοδο πετύχαμε την υψηλή συσπείρωσή μας :

–          με την καθολική υπογραφή των κειμένων της ΔΟΕ και του Συλλόγου,

–           με τα πρακτικά των Συλλόγων Διδασκόντων σε όλες τις σχολικές μονάδες του Συλλόγου μας

–          με τη μαζική και αποφασιστική παρουσία μας στο μπλοκάρισμα των σεμιναρίων που υποχρέωσε την κυβέρνηση να βάλει τους διευθυντές εκπαίδευσης και τους σχολικούς συμβούλους στο υπουργείο μέσα σε ταξί και πούλμαν ώστε με συνοδεία ολόκληρου στρατού αστυνομικών δυνάμεων και υπό βροχή δακρυγόνων να εισέλθουν στο χώρο του σεμιναρίου.

Με βάση τη μέχρι σήμερα εμπειρία μας και τον υψηλό βαθμό ενότητας που οικοδομήσαμε συνεχίζουμε τον αγώνα. Η δράση και λειτουργία του Συλλόγου το επόμενο διάστημα προσανατολίζεται με βάση αυτή τη μάχη.

Συγκεκριμένα :

  • Καλούμε σε καθολική εφαρμογή της τακτικής των στάσεων εργασίας. Όπως έχουμε ενημερώσει τεκμηριωμένα οι ομάδες εργασίας καλούνται σε 2-4 το πολύ συνεδρίες. Μετά τον ορισμό αυτών των συνεδριών, οι εκπαιδευτικοί που καλούνται να συμμετέχουν σε αυτές τις συνεδρίες ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Σε κάθε περίπτωση, όποτε καλούμαστε σε συμμετοχή στις ομάδες δηλώνουμε στη διεύθυνση του σχολείου μας συμμετοχή στη στάση εργασίας. Έτσι, με δύο, το πολύ τρεις ώρες στάσης εργασίας ο καθένας μας, όλοι εξασφαλίζουμε την αποχή μας από τις ομάδες εργασίας. Όπου κρίνεται αναγκαίο και διαπιστωθεί ότι βοηθάει, το ΔΣ θα προχωρήσει σε επιπλέον εξειδίκευση της απόφασης της ΔΟΕ για κάθε σχολική μονάδα. Επισημαίνουμε ότι διαρκής και καθημερινή συνεδρία των ομάδων δεν προβλέπεται πουθενά, αντίθετα το υλικό της ΑΕΕ μιλά ξεκάθαρα για «μια το πολύ δυο» ή «2-4 συνεδρίες» συνολικά !
  • –          Τα μέλη του ΔΣ ήδη περνούν από όλες τις σχολικές μονάδες για να ενημερώσουν και να πετύχουμε από κοινού το καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη όλες τις νηπιαγωγούς του Συλλόγου μας με στόχο να καθορίσουμε την τακτική μας στα νηπιαγωγεία, την  Τετάρτη 7 Μάη Μάη, στις 7 μ.μ. στο 8ο – 106ο Δ.Σχ. Αθηνών (απέναντι από το Λαϊκό Νοσοκομείο, στο χώρο που γίνονται οι Γ.Σ. μας). Στη σύσκεψη καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και το Συντονιστικό Νηπιαγωγών. Μέχρι εκείνη την ημερομηνία καλούμε όλες τις νηπιαγωγούς να μην προχωρήσουν σε καμιά ενέργεια ώστε από κοινού να καθορίσουμε τη στάση μας.
  • Καλούμε σε ανοιχτό Δ.Σ. την Τετάρτη 14 Μάη, στις 7μ.μ. στο 19ο Δ.Σχ. Ζωγράφου με μοναδικό θέμα την εκτίμηση της πορείας του αγώνα ενάντια στην αυτοαξιολόγηση και τον καθορισμό της τακτικής μας. Σε αυτή τη σύσκεψη καλούμε να συμμετέχουν τουλάχιστον ένας εκπαιδευτικός από κάθε σχολική μονάδα.
  • Καλούμε σε τακτική Γ.Σ. την Πέμπτη 29 Μάη στις 8.30 π.μ. στο 8ο – 106ο Δ.Σχ. Αθηνών (απέναντι από το Λαϊκό Νοσοκομείο, στο χώρο που γίνονται οι Γ.Σ. μας). Για τη διεξαγωγή της ΓΣ θα ζητηθεί άδεια από τη Διεύθυνση και θα κυκλοφορήσει αναλυτική πρόσκληση.
  • Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να προχωρήσει σε ολομέλεια προέδρων αξιοποιώντας τον κύκλο των τακτικών ΓΣ  και να ορίσει την ημέρα της ολομέλειας στις 31 Μάη ώστε να καθορίσουμε συλλογικά και δημοκρατικά ως κλάδος τη στάση μας.

 

Συνάδελφοι

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το τοπίο στην κοινωνία και την εκπαίδευση αυτή την περίοδο είναι εκρηκτικό images (5)καθώς η κυβέρνηση ανοίγει μια σειρά ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, η ειδική αγωγή, το νέο μισθολόγιο, η ατομική αξιολόγηση, οι απολύσεις και η κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων (αργίες, άδειες, έναρξη/λήξη σχολικού έτους). Την κρίσιμη αυτή στιγμή, καλούμε όλες και όλους να συναισθανθούν το διακύβευμα, να διαφυλάξουμε τη συλλογικότητα, την αξιοπρέπεια και την ενότητά μας, να μην κατρακυλήσουμε σε ατομικές επιλογές.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι θα προχωρήσουμε

Το ΔΣ του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ