Γενική Συνέλευση 14ης Μάη – Ο Αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση συνεχίζεται

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις 14 Μάη με θέμα την πορεία του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τέθηκε θέμα απαρτίας από μέλος του ΔΣ. Πραγματοποιήθηκαν δυο ενδεικτικές ψηφοφορίες, μια για τον καθορισμό της τακτικής μας (τα 4 σημεία που ακολουθούν) και μια για το κοινό κείμενο του Συλλόγου. Στην πρώτη ομόφωνα καταλήχθηκαν τα παρακάτω σημεία, ενώ στη δεύτερη κατά πλειοψηφία το κοινό κείμενο του Συλλόγου. Οι αποφάσεις αυτές υιοθετήθηκαν από το ΔΣ.

Συγκεκριμένα :

  • Στόχος μας είναι να μπλοκάρουμε τη διαδικασία της ΑΕΕ στην κατεύθυνση των αποφάσεων των ΓΣ του Συλλόγου μας. Είναι πλέον κοινή παραδοχή ότι ο στόχος του μηχανισμού αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης είναι η νομιμοποίηση και η εφαρμογή της πολιτικής της κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών, η προώθηση του σχολείου της αγοράς, της χειραγώγησης και του ανταγωνισμού των εκπαιδευτικών, της καθήλωσης – μείωσης μισθών και βαθμών και τελικά των απολύσεων. Γι αυτό, απέναντι στον αυταρχισμό και τα «εντέλεσθε» του υπουργείου, πρέπει να σταθούμε πιο αποφασισμένοι και πιο ενωμένοι από ποτέ.
  • Συνεχίζουμε την οργάνωση των στάσεων εργασίας. Δεν συμμετέχουμε σε καμιά συνεδρία των ομάδων εργασίας. Ήδη για 10 σχολικές μονάδες του Συλλόγου μας το ΔΣ έχει εξειδικεύσει τη διαρκή στάση εργασίας της ΔΟΕ και οι στάσεις εργασίας έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Μάη με μεγάλη επιτυχία. Σε κάθε περίπτωση, οι στάσεις εργασίας ισχύουν ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ της ΑΕΕ. Επιδιώκουμε την επέκτασή τους σε όλα τα σχολεία του Συλλόγου μας.
  • Για την περίπτωση που διαπιστώνεται η ανάγκη συμπληρωματικών μορφών αντίστασης στην ΑΕΕ, ο Σύλλογος καταλήγει από τώρα στο κοινό κείμενο που προτείνεται στους Συλλόγους Διδασκόντων. Το κείμενο του Συλλόγου θα σταλεί στη ΔΟΕ και στις σχολικές μονάδες για τις τελικές παρατηρήσεις.
  • Σε περίπτωση έκτακτων εξελίξεων, το ΔΣ θα συνεδριάσει για να επανακαθορίσει την τακτική μας. Σε κάθε περίπτωση, η τακτική ΓΣ της 29ης Μάη θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για τις μορφές αγώνα.