Μαζικότατη η σύσκεψη φορέων στου Ζωγράφου για τις συγχωνεύσεις

Πάνω από 150 εκπαιδευτικοί, γονείς και εκπρόσωποι φορέων συμμετείχαν το απόγευμα της Δευτέρας 19/5 στη σύσκεψη φορέων για τις συγχωνεύσεις σχολείων. Ο Α’ Σύλλογος Αθηνών, η Ένωση Γονέων Ζωγράφου, οι Σύλλογοι Γονέων των υπό συγχώνευση σχολείων (3ο, 4ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 12ο, 15ο Δ.Σχ. Ζωγράφου), διευθυντές και εκπαιδευτικοί καθώς και εκπρόσωποι των δημοτικών κινήσεων “Μαζί για την πόλη μας”, “Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου”, “Ζωγράφου Ανθρώπινη πόλη” τοποθετήθηκαν δηλώνοντας την αντίθεσή τους με το νέο κύμα συγχωνεύσεων.

Οργανώθηκε η άνοδος στο Υπουργείο την Τετάρτη με πούλμαν που θα ξεκινήσουν από του Ζωγράφου (υπεύθυνος ορίστηκε ο Νίκος Αθανασόπουλος), ενώ έντονο είναι το κλίμα στα υπό συγχώνευση σχολεία να συμμετέχουν καθολικά στην απεργία της Τετάρτης αξιοποιώντας την επιπλέον τρίωρη που προσθέτει ο Σύλλογος στην τρίωρη της ΔΟΕ.

Από τη μεριά της Ένωσης Γονέων ανακοινώθηκε ότι θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 2μμ. στην Περιφέρεια και την επόμενη Τρίτη καλεί σε συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΘ μαζί με την ΑΣΓΜΕ.