Πάλι ΜΑΤ και κλειστές πόρτες στην περιφέρεια – έκανε τις προτάσεις του ο Περιφερειακός Δ/ντής για τις συγχωνεύσεις

Σε μια ακόμα κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα γονείς και εκπαιδευτικοί στην περιφερειακή διεύθυνση Αττικής. DSC_0242Συγκεκριμένα, σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν οι Ενώσεις Γονέων 7ου Διαμερίσματος και Ζωγράφου και ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών. Για μια ακόμα φορά, μια διμοιρία ΜΑΤ υποδέχτηκε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς στην είσοδο της περιφέρειας. Ο περιφερειακός διευθυντής κατέβηκε κάτω και στην πρώτη διαμαρτυρία για την παρουσία των ΜΑΤ αποχώρησε και δεν δέχτηκε να συναντήσει κανένα. Στη συνέχεια, μετά από πιέσεις, συνάντησε τη νεοεκλεγμένη δήμαρχο Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη (Μαζί για την πόλη μας) και το δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Καραβίδα (Λαική Συσπείρωση).

Τους ενημέρωσε ότι έστειλε την Πέμπτη 5/6 έγγραφο στο υπουργείο με τις προτάσεις του για αλλαγές στις συγχωνεύσεις. Ανέφερε ότι δεν μπορεί να πει τι έγραψε στο έγγραφο που έστειλε στο υπουργείο γιατί το έγγραφο είναι εμπιστευτικό. Στις προτάσεις του δήλωσε ότι  πήρε πολύ σοβαρά υπόψη του όσα του είπαν την Τετάρτη οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και γονέων. Για τον αριθμό των παιδιών ανα τμήμα είπε ότι αυτός θα εφαρμόσει το νόμο (το γνωστό 25 + 10%) και ότι …ελπίζει του χρόνου να έχει δασκάλους για όλα αυτά τα τμήματα.

Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την Τρίτη το απόγευμα στη Γαρδένια DSC_0243και την Τετάρτη το απόγευμα έξω από τη Βουλή.
Α’ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών ΠΕ