Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 7ου και 12 ΔΣ Ζωγράφου: Σχετικά με τις συγχωνεύσεις των σχολείων

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αγαπητέ γονέα, δημότη και κάτοικε του Ζωγράφου,

επειδή από τις τελευταίες συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σχολικό μας συγκρότημα διαπιστώθηκε πως δεν έχει καταστεί ξεκάθαρο τι συνεπάγεται το θέμα των Συγχωνεύσεων των Σχολείων, θεωρούμε υποχρέωσή μας να παραθέσουμε τις απόψεις μας.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ σημαίνει:

·         Δημιουργία Σχολείων «τεράτων» με πλέον των 300-350 μαθητών, που ως αποτέλεσμα θα έχει δημιουργία τμημάτων των 28 (ίσως και περισσοτέρων) μαθητών.

Φυσικό επακόλουθο αυτού είναι η αδυναμία ή η μεγάλη δυσκολία του δασκάλου να επιτελέσει το έργο του προς όφελος των παιδιών μας. Αν συνυπολογίσουμε δε ότι στα περισσότερα τμήματα υπάρχουν παιδιά με κάποιες μαθησιακές αδυναμίες και σε συνδυασμό με την υποτυπώδη λειτουργία (ελέω Υπουργείου Παιδείας) των τμημάτων ένταξης και ενισχυτικής διδασκαλίας, είναι αυτονόητο ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο. Για να μην αναφερθούμε στην πίεση του «να βγει η ύλη», υπό την σύνθλιψη της κατ’ ευφημισμόν λεγόμενης «αξιολόγησης»

·         Υποβάθμιση, ακόμη και ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ.

Ποιος θα ενδιαφερθεί και ποιος θα ασχοληθεί με φροντίδα με τα παιδιά αυτών των ιδιαίτερων τμημάτων; Με τα παιδιά αυτά που λόγω της έλλειψης εξειδικευμένων εκπαιδευτικών, θα πραγματοποιούν κάθε χρόνο ένα βήμα μπρος και δύο πίσω, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να «προλάβουν»  μαθησιακά τους υπόλοιπους συμμαθητές τους.

Ποιος νοιάζεται για το Ηθικό και Κοινωνικό Κόστος; Το Δημοσιονομικό Κόστος να μειώνεται…

·         ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;

Θα λειτουργεί το επόμενο- και κάθε επόμενο-έτος και υπό ποιο καθεστώς; Θα λειτουργεί από την αρχή της χρονιάς; Τι σχέση εργασίας θα έχουν αυτοί που τελικά θα το στελεχώνουν; Σίγουρα δεν θα είναι μόνιμοι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση ή θα είναι ωρομίσθιοι νομάδες που θα μετακινούνται αέναα και θα υπηρετούν τη μια χρονιά στο ένα σχολείο. Έχουμε κατανοήσει άραγε ότι το συναισθηματικό δέσιμο με τους εκπαιδευτικούς (ακόμα και σαν φυσική παρουσία μέσα στο περιβάλλον του σχολείου) είναι πολύ σημαντικό κρίκος στην εκπαιδευτική διεργασία;

·         Κατάργηση θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών.

Βέβαια ο κοινωνικός αυτοματισμός που έχει εδραιωθεί στις μέρες μας, θα οδηγήσει πολλούς από μας να σκεφτούμε ότι το θέμα αυτό δεν μας αφορά. Κι όμως…

Ακόμα και ωφελιμιστικά να το σκεφτούμε, θα κατανοήσουμε ότι η εργασιακή σταθερότητα και αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, έχει θετικό αντίκτυπο στο αποτέλεσμα της δουλειά τους. Στη μόρφωση των παιδιών μας δηλαδή.

Αλήθεια, τι θα σκεφτόμαστε στο μέλλον όταν κάθε «αρμόδιος» θα ανατρέπει, αυθαίρετα και αιφνίδια, την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή των παιδιών μας; Θα το αποδεχόμαστε στο όνομα της εξυπηρέτησης (ποιών;) Δημοσιονομικών Στόχων;

·         Πάνω απ’ όλα όμως δημιουργείτε μια νέα γενιά αμόρφωτων και ημιμαθών πολιτών. Όχι οποιονδήποτε πολιτών. Των παιδιών μας!

ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ!

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥΣ!

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΜΕ  ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΑΨΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΛΕΙΑ !

Σας καλούμε όλους σε ενεργή συμμετοχή στις προγραμματισμένες δράσεις που αποφάσισε η κοινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση των 7ου και 12ου δημοτικών σχολείων:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06/06/2014 και ώρα 14.00: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης, στην οδό Τσόχα 17-19 στους Αμπελόκηπους, που οργανώνουν οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων.

ΤΡΙΤΗ 10/06/2014 και ώρα 8.00: Συμβολική κατάληψη του Σχολικού μας Συγκροτήματος από τους γονείς (χωρίς παρεμπόδιση της λειτουργίας του) τις δύο πρώτες ώρες, σύμφωνα με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

ΤΡΙΤΗ 10/06/2014 και ώρα 18.30 στην πλατεία Γαρδένιας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τα άλλα Σχολεία του Δήμου μας  και ενημέρωση των συμπολιτών μας, με πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Ζωγράφου.
Τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων

7ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων