Ανοιχτή σύσκεψη φορέων Ζωγράφου ενάντια στο νέο Μνημόνιο

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΝΕΟ – ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

Με το νέο Μνημόνιο, τη Δανειακή Σύμβαση και το PSI:

–          Καταδικάζουν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση με τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

–          Απολύουν εδώ και τώρα 15.000 δημοσίους υπαλλήλους

–          Μειώνουν κι άλλο τις συντάξεις

–          Οδηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία σε κατάρρευση

–          Μετατρέπουν τα ομόλογα σε δάνειο «αγγλικού δικαίου» και θέτουν τη χώρα σε επιτροπεία

Επιδιώκουν να ψηφίσουν όλα αυτά τα μέτρα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο !

Δηλώνουν ότι ακολουθούν σύντομα και άλλα μέτρα (βλ. δηλώσεις Μπεγλίτη)

Είμαστε ελεύθεροι εργαζόμενοι με δικαιώματα και κατακτήσεις. Δεν θα γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας οι σκλάβοι του 21ου αιώνα. Δεν χρωστάμε τίποτα και δεν πληρώνουμε τίποτα. Να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία που προκάλεσε την κρίση και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι. Να φύγουν τρόικα – Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. από τη χώρα. Προβάλλουμε το αίτημα για παύση πληρωμών του χρέους, γενναία φορολόγηση του κεφαλαίου, των τραπεζών και της εκκλησιαστικής περιουσίας, εθνικοποίηση των τραπεζών και  των κοινωφελών οργανισμών, κρατική φαρμακοβιομηχανία, μείωση των στρατιωτικών δαπανών, έλεγχος των τιμών των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης και των φαρμάκων. Όχι στη φτώχεια και στην εξαθλίωση – σταθερή, μόνιμη δουλειά, στέγη, τροφή, δημόσια και δωρεάν παιδεία και  υγεία για όλους. Δίκτυα αλληλεγγύης παντού. 

 

Με βάση την απόφαση της τακτικής μας Γενικής Συνέλευσης, προτείνουμε : «Γενική Πολιτική Απεργία με αφετηρία τις ημέρες ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης και στόχο τη μη ψήφισή της και την ανατροπή των κυβερνήσεων «συνεργασίας» που την προωθούν. Αγώνας διαρκείας με απεργίες, πολύμορφες κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, απογευματινές κινητοποιήσεις, τοπικές ή κεντρικές κινητοποιήσεις».

 

Καλούμε όλες –όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά :

 

–         Στην ανοιχτή σύσκεψη φορέων, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχ. συγκροτήματος Μακρυγιάννη (Μακρυγιάννη 46)

–         Στη συγκέντρωση – πορεία, στην πλ. «Γαρδένια» στου Ζωγράφου, το Σάββατο 11/2, στις 11.30 π.μ.

–         Στις απεργίες και στα κεντρικά συλλαλητήρια που προγραμματίζονται τις επόμενες ημέρες.

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ 

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση – πορεία,

στην πλ. «Γαρδένια» στου Ζωγράφου,

 Σάββατο 11/2, στις 11.30 π.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΛΑΪΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ανοιχτή σύσκεψη φορέων Ζωγράφου ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λεηλασία των λαϊκών – κοινωνικών δικαιωμάτων και τη φτώχεια

Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. μπροστά στη νέα πρωτοφανή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι με το νέο Μνημόνιο και το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων και την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής που έχει ως αποτέλεσμα να απλώνεται γύρω μας η ανεργία, η φτώχεια και η ανέχεια, καλούμε όλα τα σωματεία, τους κοινωνικούς, πολιτιστικούς φορείς και συλλογικότητες της πόλης μας,

 

σε ανοιχτή σύσκεψη φορέων, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχ. συγκροτήματος Μακρυγιάννη (Μακρυγιάννη 46)

 

–  Να ενημερωθούμε και να ανταλλάξουμε θέσεις και απόψεις

– Να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο νέο Μνημόνιο κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. Προτείνουμε την οργάνωση συγκέντρωσης – πορείας, στη «Γαρδένια», το Σάββατο 11/2, στις 11.30 π.μ.

– Να ανταλλάξουμε εμπειρίες και να συντονίσουμε τη δράση μας γύρω από τα ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης στα σχολεία, τους χώρους εργασίας, τις γειτονιές.

 

Ενότητα – Αγώνας – Αντίσταση – Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη

Για να μην περάσει το νέο – Μνημόνιο και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

Για να μη μείνει καμιά οικογένεια χωρίς ρεύμα και φαγητό

Για να μην πληρώσουμε οι εργαζόμενοι και τα παιδιά μας την καπιταλιστική κρίση