AΔΕΔΥ : καταδίκη της επίθεσης των ναζιστών της Χρυσής Αυγής κατά του Ανοικτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει τη θρασύδειλη επίθεση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής κατά του Ανοικτού foto-2xdm9nbuih07yotv7s2l8qΣχολείου Μεταναστών Πειραιά (Α.Σ.Μ.Π.).

Οι πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών, 70 χρόνια ακριβώς μετά το Μπλόκο της Κοκκινιάς, βανδάλισαν τις εγκαταστάσεις που στεγάζεται το Α.Σ.Μ.Π. και το 14ο Γυμνάσιο Πειραιά στην Παλιά Κοκκινιά.

Στην Κοκκινιά της προσφυγιάς, των εργατικών και λαϊκών αγώνων και της Αντίστασης οι ρατσιστικές επιθέσεις και η τρομοκρατία των νεοναζί δεν θα περάσουν. Οι δημόσιοι χώροι, τα σχολεία, οι δρόμοι και οι πλατείες ανήκουν σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως χρώματος και καταγωγής, ανήκουν στους εργαζόμενους, στους ανέργους και στη νεολαία και όχι στις συμμορίες των νεοναζί τραμπούκων, που προσπαθούν να σπείρουν το μίσος και το ρατσισμό.

Το Α.Σ.Μ.Π., εδώ και δέκα χρόνια, με την ακούραστη εθελοντική εργασία δεκάδων εκπαιδευτικών έχει αναδειχθεί σε υποδειγματικό εργαστήρι αλληλεγγύης, παιδείας και πολιτισμού.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει το σεβασμό και τη στήριξη των Δημοσίων Υπαλλήλων στο έργο του Α.Σ.Μ.Π. και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους νέους για μια κοινωνία αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, ενάντια στη φτώχεια και στην ανεργία.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.