Κάτω τα χέρια από τα σχολεία ! Όλοι -ες στη Συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας στο Α’ ΠΥΣΠΕ (Δώρου 9), Πέμπτη 4/9, 9.00 π.μ.

Απαιτούμε :
1. Άμεση στελέχωση των σχολείων με το απαραίτητο προσωπικό.
2. Όχι στην εφαρμογή της εγκυκλίου Λοβέρδου και την αποψίλωση των ολοήμερων από δασκάλους. Καμιά μετακίνηση σε άλλα ΠΥΣΠΕ. Στον προσωρινό πίνακα της διεύθυνσης προβλέπονται 325 δάσκαλοι στα ολοήμερα. Η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι τοποθετημένοι σε ολοήμερα ΕΑΕΠ. Αν εφαρμοστεί η εγκύκλιος Λοβέρδου τα σχολεία θα υπολειτουργούν και το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων θα επιδιώξουν να το μετακινήσουν υποχρεωτικά σε άλλα ΠΥΣΠΕ.
3. Όχι στις συμπτύξεις τμημάτων. Τα συγχωνευόμενα σχολεία να λειτουργήσουν με τα περσινά δεδομένα χωρίς συμπτύξεις. Να ληφθούν υπόψη τα έγγραφα και τα αιτήματα των συλλόγων διδασκόντων. Στα συγχωνευόμενα σχολεία η Διεύθυνση επιδιώκει να υπολογίσει τα τμήματα σε μηδενική βάση, προχωρώντας έτσι σε συμπτύξεις τμημάτων. Μόνο στο δικό μας Σύλλογο, αν υλοποιηθεί  χωρίς αλλαγές ο αρχικός προγραμματισμός της Διεύθυνσης θα έχουμε 12 συμπτύξεις τμημάτων !
Παίρνουμε μέρος στην αυριανή συγκέντρωση των Συλλόγων στο ΠΥΣΠΕ – υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο και τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Από το ΔΣ του Συλλόγου