ΔΟΕ : παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Στην Περιφερειακή Δ/νσή Π.Ε. & Δ.Ε. Αττική 

Όχι στις παράνομες μετακινήσεις εκπαιδευτικών

                Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10/9/2014 στις 09:00 παράσταση διαμαρτυρίας των μελών του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε. & Δ.Ε. Εκπαίδευσης Αττικής. Στη συνάντηση που έγινε με τον Περιφερειακό Δ/ντή Π.Ε & Δ.Ε.  Αττικής κ. Γκίνη Δ. τέθηκε από την πλευρά του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. το πρόβλημα των μεγάλων ελλείψεων – κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό που υπάρχουν στην Αττική, το οποίο προσπαθεί το ΥΠΑΙΘ να επιλύσει, όχι με μόνιμους διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών, αλλά με παράνομες μετακινήσεις μόνιμων εκπαιδευτικών , όπως έγινε πέρσι και ενδέχεται να  γίνει και φέτος.

Εκθέσαμε στον Περιφερειακό Δ/ντή Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής την κάθετη αντίθεσή μας στις οποιεσδήποτε μεθοδεύσεις – προσπάθειες για παράνομες μετακινήσεις μόνιμων εκπαιδευτικών εντός περιφέρειας προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και στις παράνομες εντολές των Δ/ντών Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων για παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο πέραν του υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και σε ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό για να δείξει το ΥΠΑΙΘ ότι τα σχολεία λειτουργούν.

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Δ/ντής Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής  δήλωσε ότι, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από το ΥΠΑΙΘ, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής δεν υπάρχουν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί. Δήλωσε επίσης ότι  φέτος ξεκινά η σχολική χρονιά χωρίς να υπάρχουν τεράστια κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην Αττική και ότι οι όποιες ελλείψεις θα καλυφθούν με προσλήψεις αναπληρωτών αλλά και με υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών εντός Δ/νσεων και Περιφέρειας σε μικρότερο βαθμό από πέρσι, ενώ για το ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων μέχρι την τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών που χρειάζονται για τη λειτουργία τους τόνισε ότι δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει οποιαδήποτε εντολή δική του για υπέρβαση του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών προκειμένου να φανεί ότι τα σχολεία λειτουργούν απρόσκοπτα χωρίς να υπάρξουν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί.

Για το ζήτημα αυτό ζητήσαμε και τη σχετική έκδοση εγκυκλίου από τον Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής κ. Αναστόπουλο, προκειμένου να μην υπάρξει ούτε ένας εκπαιδευτικός ο οποίος θα εργαστεί πέραν του υποχρεωτικού διδακτικού του ωραρίου.

.