Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης – όλοι στις εκδηλώσεις και τα συλλαλητήρια !

Συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και συναυλίες θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος 160362-fissasΣεπτεμβρίου για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (18/09/2013) από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά. Η αρχή έγινε το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου με αντιφασιστική πορεία στο Πέραμα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, όπου πριν από περίπου ένα χρόνο, μέλη του ΚΚΕ δέχτηκαν από ένα τάγμα εφόδου των νεοναζί δολοφονική επίθεση, η οποία όπως επιβεβαιώνεται και από σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο ήταν οργανωμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Ο Σύλλογός μας με απόφασή του καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια δίνοντας με αυτό τον τρόπο την απάντησή τους στη φασιστική απειλή.

Μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί οι παρακάτω κινητοποιήσεις:

  • Σάββατο 13/9 στο Πέραμα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη
  • Πέμπτη 18/9 στις 18:00 Αντιφασιστική Πορεία στο Κερατσίνι στην Παναγή Τσαλδάρη, όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.
  • Παρασκευή 19/9 Συναυλία στο Σύνταγμα  από την κίνηση «Δεν Ξεχνάμε», φίλοι και οικογένεια Παύλου Φύσσα
  • Κυριακή 21/9 Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στο Κερατσίνι στο Πάρκο Σελεπίτσαρη
  • Σαββατοκύριακο 27-28 Σεπτέμβρη Αντιρατσιστική Γιορτή στο λόφο Κολωνού

fyssas-synaulia191410845723 (1)

Στις 18 Σεπτεμβρίου αντιφασιστικές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Ναύπλιο, το Βόλο, την Κεφαλονιά, την Κρήτη κ.α. Σημειώνεται πως επίσης στις 18 Σεπτέμβρη πριν από την αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στην Παναγή Τσαλδάρη, η κίνηση «Δεν Ξεχνάμε», οι φίλοι και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα θα προχωρήσουν στις 15:00 σε αποκαλυπτήρια μνημείου στη Π. Τσαλδάρη 60 και αμέσως μετά στις 16:00 θα πραγματοποιήσουν καλλιτεχνική εκδήλωση.