Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ : ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα μαζική εξόντωση του παλαιστινιακού λαού από το δολοφονικό χέρι του palchildrenstronger_pppaΙσραηλινού στρατού, που εφαρμόζει πολιτική γενοκτονίας, αφού δε δίστασε να βομβαρδίσει  σχολεία και νοσοκομεία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει το ισραηλινό έγκλημα. Ένα έγκλημα που πραγματοποιείται με τη συνέργεια της αμερικάνικης κυβέρνησης, με την ανοχή και την τήρηση πολιτικής ίσων αποστάσεων απέναντι σε θύτες και θύματα από την ΕΕ και τον ΟΗΕ, αλλά και με την αφωνία των αντιδραστικών αραβικών κυβερνήσεων.

Η σφαγή στη Γάζα ήταν προμελετημένο έγκλημα. Στην ουσία, μιλάμε για τον αποκλεισμό από στεριά, θάλασσα και αέρα μιας στενής λωρίδας γης, όπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές, και υπό καθεστώς εμπάργκο (τρόφιμα, ηλεκτρική ενέργεια, φάρμακα)  είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν από την πείνα.

Το έγκλημα αυτό δεν είναι «στιγμιαίο». Περισσότερο από 60 χρόνια τώρα, από το 1948, συντηρείται η πολιτική αστάθεια στην περιοχή, με την ανοχή και στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, και με τον Παλαιστινιακό λαό να είναι χωρίς πατρίδα.

Το αίτημα για δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους, παραμένει σήμερα όσο ποτέ επίκαιρο και ισχυρό.

Η ισραηλινή θηριωδία δεν μπορεί ωστόσο να κάμψει τον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή,  βρισκόμαστε στο πλευρό του.

Το καλοκαίρι του 2014 για μια ακόμη φορά ο στρατός του Ισραήλ επιτέθηκε στην πολύπαθη Γάζα. Αποτέλεσμα αυτής της δολοφονικής επίθεσης ήταν περισσότεροι από 3.000 κάτοικοι της Γάζας νεκροί, χιλιάδες τραυματίες, η καταστροφή του παραγωγικού ιστού (ό,τι είχε απομείνει από τις προηγούμενες επιθέσεις των ισραηλινών). Τα σχολικά κτήρια αποτέλεσαν και αυτά στόχους της επίθεσης.  Είκοσι τέσσερα σχολεία υπέστησαν μεγάλες καταστροφές και εκατόν είκοσι πέντε σχολεία μικρότερες καταστροφές από τις ισραηλινές βόμβες . Κατά τη διάρκεια της επίθεσης χιλιάδες Παλαιστίνιοι αναζήτησαν καταφύγιο στα σχολεία. Τα σχολεία  στη Γάζα άνοιξαν τις πόρτες τους με  καθυστέρηση δύο εβδομάδων για να υποδεχθούν μαθητές, εκτός από αυτά στην πόλη Μπέιτ Χανούν, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου τα σχολικά κτίρια συνεχίζουν να λειτουργούν ως καταφύγια για τους εκτοπισμένους πολίτες.

 

Μόνο η παγκόσμια αλληλεγγύη των λαών μπορεί να σταματήσει τη σφαγή στη Γάζα.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση :

 

–         Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και χαιρετίζουμε τα μέλη του Συλλόγου μας που συμμετείχαν το καλοκαίρι στην πρωτοβουλία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου που μετά από έκκληση της Παλαιστινιακής ιατρικής οργάνωσης U.H.C.C. οργάνωσε καμπάνια για τη βοήθεια του δοκιμαζόμενου Παλαιστινιακού Λαού με φάρμακα, υγειονομικό υλικό καθώς και οικονομική βοήθεια για την ανακούφιση των εκτοπισμένων.

 

–         Ο σύλλογός μας εδώ και χρόνια συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Ένα σχολείο για τη Γάζα». Την πρωτοβουλία στηρίζουν δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία αλλά και εκατοντάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα. Αμέσως μετά τη λήξη των βομβαρδισμών  της προηγούμενης ισραηλινής επίθεσης, το 2009, αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τη Γάζα (Ιούνιος 2010), δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγωνιζόμενο λαό και παρέδωσε ένα μέρος του χρηματικού ποσού   που είχε συγκεντρωθεί, με σκοπό να συμβάλει στο χτίσιμο ενός κατεστραμμένου σχολείου στην πόλη Μπέιτ Χανούν. Η καμπάνια συνεχίστηκε τα αμέσως επόμενα χρόνια και στα σχολεία του Συλλόγου μας. Ο σύλλογός μας το αμέσως επόμενο διάστημα θα πάρει πρωτοβουλίες ώστε η καμπάνια «Ένα σχολείο για τη Γάζα» να οργανώσει νέα αποστολή στη Γάζα.

 

–         Ο Σύλλογός μας συμβάλλει στην καμπάνια «Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης» με το ποσό των 200 ευρώ. Επίσης, καλούμε τους συναδέλφους, να ανταποκριθούν στην καμπάνια αλληλεγγύης, που γίνεται σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών. Συγκεντρώνουμε τετράδια, μολύβια, γόμες, γραφική ύλη κ.α. σε κάθε σχολείο του Συλλόγου μας, μέχρι τις 25 Οκτωβρίου και στη συνέχεια τα παραδίδουμε στα μέλη του ΔΣ ώστε να αποσταλούν στη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών. Το ΔΣ του Συλλόγου θα παραδώσει την οικονομική ενίσχυση και τη γραφική ύλη στη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών μόλις συγκεντρωθεί το σύνολο του υλικού.

 

–         Το ΔΣ θα συμβάλει στην παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού με σκοπό να συζητηθούν στις τάξεις με τους μαθητές μας τα αίτια του άδικου πολέμου ενάντια στη Γάζα αλλά και το δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης να έχει πατρίδα. Ταυτόχρονα θα στηρίξει πρωτοβουλίες συναδέλφων στην ίδια κατεύθυνση (εκθέσεις ζωγραφικής κλπ).

 

–         Τέλος, θα κυκλοφορήσει αφισέτο του Συλλόγου που θα στηρίζει τις παραπάνω δράσεις.