Παναττικό κάλεσμα των διευθυντών των δημοτικών σχολείων

Παναττικό κάλεσμα των διευθυντών των δημοτικών σχολείων από συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. της Αττικής.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, στις 6:30 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α, 3ος όροφος)

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Α’ Αθηνών, «Αθηνά», Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Αν. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, «Αριστοτέλης», «Γληνός», «Κ. Σωτηρίου», Καλλιθέας-Μοσχάτου, Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Ν. Σμύρνης, «Παρθενώνας», «Περικλής», «Πρόοδος», Χαϊδαρίου,

 

καλούν τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων της Αττικής, τη Δευτέρα 13/10, στις 18.30, στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α, 3ος όροφος) για να συζητήσουν για την προετοιμασία της μάχης ενάντια στην αξιολόγηση διευθυντών και εκπαιδευτικών και τη συμβολή τους σε αυτή.

Από την προηγούμενη κοινή τους συνάντηση, τη Δευτέρα 29/9/2014 στα γραφεία της ΔΟΕ, και στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, Οι Σύλλογοι Π.Ε. έχουν εκφράσει τις κοινές τους αποφάσεις:

Καμία συμμετοχή στις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης, τις οποίες προωθεί το ΥΠΑΙΘ με γοργούς ρυθμούς, ως εργαλείο για να υλοποιήσει την πολιτική της αποδόμησης της Δημόσιας Παιδείας, του κλεισίματος σχολείων, των απολύσεων εκπαιδευτικών, της εφαρμογής του νέου μισθολογίου.

Καλούν τους συλλόγους διδασκόντων να μην τροφοδοτούν το Παρατηρητήριο της ΑΕΕ, να μην συντάσσουν σχέδια εργασίας, να μην υλοποιούν καμία διαδικασία αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης, κάνοντας χρήση της απεργίας-αποχής, την οποία έχουν προκηρύξει η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Καλούν τους διευθυντές να μη συμμετάσχουν στο νέο γύρο της «εξ’ αποστάσεως», να μη δεχτούν να αξιολογηθούν και να αξιολογήσουν κάνοντας, αντίστοιχα, χρήση της απεργίας-αποχής, την οποία έχουν προκηρύξει η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σε αυτή την κρίσιμη ιστορική συγκυρία, πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν παιδείας. Πρέπει να υπερασπίσουμε τη μάχη που έχουμε δώσει έως τώρα, στην εκπαίδευση και σε όλο το Δημόσιο.